Redigeringen har börjat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ce6QUJ0idYo[/youtube]

Om ni har 2 minuter och 38 sekunder över så kan jag rekommendera den här lilla YouTube-filmen som jag fick länken till från Håkan E tidigare i kväll. Den visar pedagogiskt hur de lysande punkter som ofta syns på filmer från rymdskytteln, och som inte sällan tas för ufo av intresserade, uppstår. Och dessutom varför de verkar vara mycket längre bort än de i själva verket är.

Sådana här bilder och filmer finns överallt på nätet och UFO-Sverige får in ett antal om året; då pratar jag om stillbilder. När ett föremål nära kameran hamnar i oskärpa så blir det inte bara suddigt utan visar också hur kamerans linssystem och det som finns inne i det ser ut. Då uppstår en hel del udda figurer som vi brukar kalla Batman-symboler eftersom de liknar den symbol som polisen i Gotham City riktar mot himlen när Batman (eller Läderlappen som han hette på min tid) ska kallas in för att bekämpa något brott.

Själv har jag dragit fram ena skärmen någon decimeter och på så sätt kunnat jobba med UFO-Aktuellt ett antal timmar i dag. Fick ihop några sidor även om det inte alltid var helt lätt. Ska fortsätta i morgon i alla fall.

Var ute en sväng på eBay och bjöd på några Tintin-frimärken men förlorade i sista sekunden. Men då mejlade säljaren att han hade en uppsättning till som jag kunde få köpa – billigare till och med. Så det gjorde jag.

Ser att Länstidningen i Östersund har tagit in den minst sagt knepiga insändaren om att utomjordingarna skulle ha varnat för jordbävningen i Chile för ett halvår sedan. Jag antar att de ser den som underhållning.

Avslutade dagen med en halvtimmes vila i läsfåtöljen med en riktigt bra Don Rosa-Kalle, ett par goda smörgåsar och ett glas Sotholmen Extra Stout som passade perfekt till smörgåsarna.

Loading