Niklas 18

niklas_bb

Klockan 22.50 den 12 mars 1992 föddes Niklas på Södersjukhusets BB. En pigg och välkommen liten knatte som på bilden här ovan inte är många minuter gammal. I dag blir han desto äldre, 18 år! Jag och Anneli har fått två verkligt fina pojkar och vi är lika stolta över dem båda. Men i dag är det Niklas stora dag och Markus får finna sig i att vänta på sitt firande ett par månader till.

När Niklas föddes bodde vi ännu kvar på Björnboda Torg i Vällingby och skulle göra så i två år till då det blev för trångt (Markus fel). Dagiset låg i samma hus vilket gjorde transporterna enkla. När vi flyttade till Skälby blev det lite längre, men bara lite, eftersom vi då fick vandra över vår lilla fotbollsplan och sedan runt ett halvt kvarter innan vi var framme. När det blev skoldags var det Neptuniskolan, tio minuters promenad bort, och sedan Björkeby, som tog kanske en kvart på cykel. Nu är det Jakobsbergs gymnasium som gäller dit Niklas tar sig med cykel eller buss.

Niklas har alltid varit en kille att lita på. Han har skött sina studier perfekt, varit en god kamrat till sina kompisar och en underbar son till oss föräldrar. Precis som Markus har han en stor portion empati för dem som är mindre eller har det svårt. Han bryr sig och kan fortfarande ge sin pappa och mamma en kram utan att skämmas. Vi älskar våra pojkar över allt annat och när de någon gång får skäll så ser vi till att de snart får en kram igen.

Nu har han blivit så stor att han till och med får ta körkort. Han lever sitt tonårsliv och har sina kamrater att träffa på helgerna. Flera av dem känner vi sedan den första innebandytiden och det känns bra att veta vilka han umgås med. Några är nya klasskamrater som har varit här några gånger och hälsat på.

Så grattis Niklas! I kväll blir det paket och god middag. Tack för att du finns!

Var uppe i hyfsad tid för att jobba med UFO-Aktuellt och har fått sex sidor klara. Sedan ringde en reporter på Smålandsposten och ville ha hjälp med att identifiera en bild som alla andra gått bet på. Fotot visade en ljusslinga som verkade komma från ett litet lysande föremål som flugit omkring över ett litet område av himlen. Några referenspunkter fanns inte, allt var svart.

Efter flera samtal, där jag bland annat bad reportern att åter ringa upp fotografen, visade det sig att mannen hade tagit bilden med en enkel digitalkamera hållen på frihand under en halv sekund. Inte att undra på att föremålet såg ut att ha rört sig över bilden då. Dessutom hade mannen sett den ljus punkten över horisonten i söder varje kväll under en veckas tid. Föremålet hade rört sig åt höger under kvällen, från klockan 19 tills dess att han gått och lagt sig vid 23.

Inte så svart att räkna ut att detta måste vara en stjärna som följde jordrotationen. Och att mannen helt enkelt inte kunnat hålla sin kamera stilla under så lång tid som en halv sekund. Svaret var Sirius. Men det lustiga var att reportern hade ringt till någon astronom som inte kunde förklara det hela. Nu är inte det så konstigt. Astronomer är inte några ufoundersökare och har ingen erfarenhet av vittnespsykologi. När de får höra att något har farit runt och skapat cirklar på en bild då avskriver de omedelbart alla astronomiska fenomen.

Detta visar återigen, för vilken gång i ordningen är omöjligt att säg, att astronomer och andra ”experter” bara är experter på just sin lilla bit. Ska man verkligen få veta något så får man kontakta UFO-Sverige. Reportern hade också talat med vår rapportcentral som oberoende av min slutsats hade kommit fram till samma svar. Det hela slutade med att det inte blev någon artikel alls.

I kväll har Anneli lagat oxfilé med god potatis och smaskig sallad som vi bjöd Niklas (och oss själva plus Markus) på. Riktigt gott med en ny öl som heter Ocean och som är ekologisk. Sedan såg vi på ”Sanningens svärd” på TV6, en serie som barnen tydligt kikat på i förra veckan och som Stefan har tjatat om att jag borde se eftersom jag läser Goodkinds böcker som serien bygger på. Och den var faktiskt rätt okej. Ska nog titta nästa fredag också om det ges tillfälle.

Kvällen avslutades med att jag jobbade vidare med UFO-Aktuellt i ett par timmar. Åtta sidor helt klara och fem nästan. Osså lite chatt med Ossi!

Loading