Bokskrivande

I dag har jag ägnat större delen av dagen åt att skriva på min bok. Det var på tiden eftersom de senaste veckorna mest gått åt till att jobba med UFO-Aktuellt och så lite med Håkan B:s bok, en del föredrag och lite personliga göromål. Men nu har det blivit ett antal sidor nedrandade. Skönt att vara igång igen.

Stack iväg för att fixa bankärenden och klippa mig innan jag övergav det soliga vädret och satte mig framför datorn igen. Tillsammans med Markus genomförde vi sedan lite experiment med orber hemma i köket. Jag använde två olika kameror, en systemkamera och en liten kompaktkamera, båda digitala. Markus fick piska på en kudde så att dammet yrde och jag plåtade med blixt.

Resultatet var intressant. Medan Nikon-kameran inte såg en orb så avtecknade sig desto fler på bilden tagen med den kompakta lilla kameran. Orber är ju dammpartiklar eller vattendroppar som belyses av kamerans blixt men det är intressant att göra egna experiment eftersom många människor får dessa ”fenomen” på sina bilder.

I eftermiddags ringde TV4 och ville ha med mig i ett program på onsdag. Jag brände en massa bilder åt dem och postade men vet ännu inte säkert hur det blir. De skulle återkomma i morgon. Då lär jag kunna säga säkert hur det blir och vad programmet handlar om.

Har skannat några bilder och jobbat en stund med min bibliografi som nu är uppe i 431 poster. Ska den bli klar någon gång?

Och så har ufofenomenet blivit en del i debatten om var man ska förvara utbränt kärnbränsle i norra Australien. Läs artikeln här! Allt mannen har sett är några ljus på himlen vilket inte hindrar honom från att spekulera om liv i rymden och det vanliga: ”Finns det liv här så kan det lika gärna finnas liv där ute.” Vilket är rätt i sak men givetvis inte har ett smack med några ljusprickar på himlen att göra.

Människor har en säregen förmåga att dra förhastade slutsatser utifrån mycket lite fakta.

Loading