Englandsplaner

Upp i hyfsad tid och satte mig vid datorn och knattrade på ett kapitel till nya boken. Det blev rätt många sidor men jag har lagt ned ett par timmar på att hitta de rätta bilderna också. Boken är tänkta att bygga på bilder men det blir ju en hel del text också, det brukar ju bli så när jag väl har satt mig vid tangentbordet. Ibland undrar jag hur många tecken jag skriver varje dag, på jobbet, i bloggen, på någon bok, till UFO-Aktuellt, brev och mejl. Skulle jag få betalt per tecken så skulle jag utan tvekan vara en rik man nu! (Det är jag inte…)

Lunchen blev kort framför ”Scrubs” innan jag ringde TV4 och kollade att de hade fått dvd-skivorna med alla bilder. Men det blir inget inslag i morgon eftersom den meteorolog från TV4 som skulle vara med inte kunde. Nå, det lär väl bli av senare.

Har också börjat planera på allvar för min och Håkan E:s resa till Storbritannien i april. Slog en signal till Hilary Evans och pratade en halvtimme. Hilarys ögon är inte bra men han har i alla fall lyckats skriva klart en ny bok om gatljusfenomenet som ni kunde läsa om i UFO-Aktuellt förra året. Hans hustru Mary är kvar på hemmet och blir inte bättre. Inte för att någon hade trott det men det är så sorgligt att denna fina kvinna som jag lärt känna genom åren nu inte längre känner igen sin man och inte går att kommunicera med.

Bildbyrån som är uppkallad i hennes namn, Mary Evans Picture Library, går bra, berättade Hilary. Riktigt bra till och med. Den har en ny chef sedan ett par år och han är precis rätt person på rätt jobb. Han älskar sitt arbete och har alltid drömt om att få jobba där.

Efter samtalet med Hilary ringde jag Philip Creighton i Manchester som också han erbjöd oss övernattning om vi behöver. Philip är ju son till den avlidne FSR-redaktören Gordon Creighton. Nästa vecka ska han ned till Rickmansworth för att hämta sin pappas övriga, icke-ufo, material. Och det är inte lite. När jag och Håkan såg hur mycket det var för ett par år sedan så täckte lådorna en hel vägg i ett garage.

Så det blir Hilary och Philip men också fyra-fem personer till som ska hinnas med under den vecka vi har på oss. Tajt program som vanligt. Och trång bil.

Markus kom hem med MVG i båda engelskamomenten på det nationella provet i dag. Kul på alla sätt! I kväll har han varit på sin gitarrkurs men också hunnit med en del teve. Det går alldeles för många ”bra” serier på sexan. Anneli har tagit bilen till simhallen och kört en massa längder medan Niklas tagit det lugnt hemma. Grabbarnas morbror Tomas ringde från Paris och berättade att de äntligen hittat ett eget hus som de ska flytta in i den 1 augusti. Och så fick Niklas prata med Casper en stund.

Jag hamnade framför datorn igen men tog en paus med lite Eugen Semitjov-klipp som klistrades in för att hamna i min samling. Jobbade lite med omslaget till Håkan B:s bok också. Ni såg hur det blev på bloggen i går men två av bilderna var lite för ljusa så jag fixade till dem och så lade jag till en bild på en av UFO-Sveriges tidigare ordföranden, Bevan Berthelsen. Och så vann jag en auktion med rymdfrimärken på Tradera igen. En spänn styck för två gånger femton frimärken. Billigt.

Pratade med mamma som haft väldigt ont i ryggen i dag. Det är för trist att ryggen, som är roten till det mesta för henne, inte blir bättre snart.

Nu ska jag läsa lite Don Rosa. Och dricka upp min ”Ocean Eko Pale Ale” från Oceanbryggeriet i Göteborg. Bra slut på en lång dag.

Loading