Vulkan stängde svenskt luftrum

Fortsatte ringa till de ufologer vi ska träffa i Storbritannien nu på förmiddagen. Pratade med Lionel Beer som var med i det tidiga BUFORA och vars klipparkiv och bilder vi lånade när vi senaste besökte honom. Nu ska vi ta allt med oss tillbaka eftersom vi har skannat in det.

På jobbet gick vulkanlarmet framåt kvällen då askan från den isländska vulkanen kom in över Sverige och Luftfartsverket stängde delar av svenskt luftrum för trafik. Jag ringde och pratade med Luftfartsverket och SMHI och fick klart för mig att larmet var det första i sitt slag i Sverige. Aldrig förr har flygtrafiken stoppats till följd av en vulkan över vårt land.

Upptäckte också att jag kände den man som i går anmälde att enkatolsk präst hade förgripit sig på honom när han var tonåring. Vi träffades regelbundet under en tid och hade många trevliga samtal. Nu ringde jag upp honom och vi pratade en stund vilket var trevligt. Det som hände honom på 40-talet har han lagt bakom sig men ville ändå att Katolska kyrkan i Sverige skulle få veta vad som hänt, säger han.

Skrev en blogg som väckt starka känslor. Som vanligt en massa kommentarer från folk som inte har fattat hälften av det jag skriver.

Loading