Englandsfix

Medan övriga gänget åkte och badade på Eriksdalsbadet inne i stan så stannade jag och Niklas hemma medan Mikael åkte för att titta på en båt. Niklas har prov i nästa vecka och en del att läsa medan jag ringde till England för att flytta på ett möte där några dagar. När det var klart värmde jag lite lasagne som blivit över från i går till Niklas och mig och sedan knattrade jag vidare på min bok. Nu är det inte många rader kvar! Måste ju vara klar med allt innan jag åker till Storbritannien i nästa vecka.

Dagens samtal med Fran på Contact International resulterade i ett löfte om att vi skulle få ta med oss hem tre lådor fulla med rapporter för att börja skanna. Man får ju förstå att gruppen inte känner oss ännu och att de är försiktiga med sitt värdefulla rapportmaterial. Men jag tror att när vi har fått en möjlighet att prata med alla öga mot öga så kommer vi med tiden att få tillgång till också de övriga 37 lådorna.

Det är ett historiskt viktigt material som det gäller att rädda. Genom att skanna det så blir det också tillgängligt på ett helt annat sätt. I vilket fall så ska det bli ett nöje att träffa Fran och hennes kollegor om drygt en vecka.

På jobbet har jag skrivit om pirater utanför Somalia, lite brott och straff samt det sjunkna sydoreanska fartyget som nu allt fler tror faktiskt sänktes av antingen en torped eller en mina. Gick på La Barca och åt pizza med Anna vilket var en trevlig avkoppling på kvällen. Och nu är det slut för några veckor. Sista passet. Jobbar 10 maj nästa gång.

Loading