Hemma igen

englandsmaterialetmaj

Efter elva dagar på resa och 3.500 kilometer i bil kom jag och Håkan Ekstrand tillbaka hem igen i eftermiddags. Då hade vi sovit över i Mariestad och i morse hjälpt mamma med lite praktiska saker inför det att hon ska få komma hem igen på tisdag. Hon är mycket bättre nu och det känns verkligen positivt. Ni kan se henne på en bild här nedan som jag tog på Kolarbackens korttidsboende i Mariestad i förmiddags.

Materialet som vi fick med oss från England kan ni se på bilden ovan. Just nu ligger allt i plastkassar och det måste jag nu plocka upp och ordna. Jag kan garantera att det är ett stort arbete att få struktur på alla donationerna innan de kan köras ned till AFU. Här finns tidskrifter i hundratal, massor av bandinspelningar, flera hundra böcker, unikt rapportmaterial och mycket annat. Men allt detta får ligga ett tag nu för den närmaste tiden måste jag koncentrera mig på stämman, korrigeringar till nya boken och UFO-Aktuellts nästa nummer.

Som vanligt när jag varit iväg någonstans så gäller det också att göra ordning på det egna materialet som man samlat på sig. Därför har jag tankat in alla bilder och filmer som jag tagit under resan (på tre olika hårddiskar), kopiera ljudfilerna med intervjuer från minnesstickan till datorn (två olika platser) och börja fixa allt som jag lovat att fixa när jag kommit tillbaka till Sverige.

Under varje resa skriver jag också en dagbok, för hand i en svart vaxduksbok. Något jag har gjort rätt länge. Håkan påstod att jag skrev två timmar om dagen och det kan kanske stämma. Det gäller ju att komma ihåg allt som sagts och saker som man inte vill glömma. sedan är det kul att ha en resedagbok att gå tillbaka till längre fram. Men framför allt är det för att alla fakta ska bli rätt den dag som jag vill skriva om något som vi gjort, sett eller hört. Sist i dagboken har jag några sidor med saker som jag lovat hjälpa andra med och det är den listan jag nu börjat beta av.

I morgon fyller Markus 16 år men eftersom jag jobbar kväll så åt vi en gemensam middag redan i dag. Traditionen bjuder att den som fyller önskar sig maten och det blev sushi. Så sedan Anneli kommit tillbaka från ett möte på Viksjö golfklubb, som gällde Markus juniorträning där, och Niklas från en planering på scouterna inför en hajk som börjar på onsdag, så satte vi oss och åt den första familjemiddagen på ett bra tag.

Mamma på Kolarbacken.

mammakolarbacken09maj

En nöjd Markus med sin sushi.

markussushi100509

Loading