Sommar?

Vädret ute är förvillande likt sommar. Blev väckt tidigt av en man som läst min artikel om bussolyckan så sedan var det lika bra att gå upp. Och solen var ju på sitt bästa humör så det gjorde inte så mycket. Upptäckte att dörren til Markus rum fortfarande var stängd så jag gick in och frågade när han egentligen skulle börja i dag. För 45 minuter sedan visade det sig och han for upp som en 100-meterslöpare ur startblocken. Idrotten lär han trots det missa.

Nu ska jag jobba med mitt föredrag en stund och sedan ut och storhandla åt familjen. Och lite åt mig själv. Har pratat med Radio Kalmar igen den här morgonen, men nu med morgonprogrammet Müsli som vill göra en intervju i morgon bitti. 07.15! Vi kom överens om att de skulle ringa och väcka mig 07.00 (efter fem timmars skön sömn…) och sedan kär vi några minuter senare. Så det blir två intervjuer i Radio Kalmar i morgon vilket är bra. Men det hade varit skönt att få sova också… (Som tur är så ringde journalisten upp mig igen och avbokade sedan hon upptäckt att jag redan var inbokad i ett annat program i samma kanal).

Storhandlingen blev till Coop Forum i Vällingby och sedan en snabb grillad special på vägen hem. 23 grader varmt och det är inte utan att jag skulle behöva ta ännu en vända till duschen. Det lär jag inte hinna utan nu ska jag ägna de sista timmarna före jobbet åt att jobba lite med stämman.

Andreas på Semic ringde också och berättade att boken snart är så pass klar att jag ska få titta igenom layouten. Det lär bli i nästa vecka. Ett par bilder måste göras om men annars verkar det mesta vara under kontroll. Ska bli skönt när det projektet är helt ur världen. Sedan dröjer det fram till i höst innan alstret når bokhandeln. Så håll utkik då: ”Bilder av det okända”.

Innan bussen gav sig iväg mot Vällingby lyckades jag också få tag på en kvinna utanför Åre som 1949 blev vittne till hur en missilliknande farkost störtade in i ett berg. Detta är ett av de fall som jag hittade i de tidigare hemligstämplade dokumenten från FOI. Kvinnan, som nu är 81 år, blev jätteglad över att jag ringde och sa sig minnas allt som det vore igår. Och så berättade hon hela händelsen för mig.

Det konstiga är att ingen har brytt sig om att leta efter missilen, som var svart och hade små vingar längst bak, trots att kvinnan väl såg var den föll ned. ”Jag såg hur en massa sjöfåglar som befann sig där flög upp när den slog ned”, säger hon. Kanske dags att åka dit och leta.

När intervjun var klar lade jag in ljudfilen i min power point-presentation och hoppas, om jag hittar rätt sladd, att kunna spela upp hennes beskrivning under föredraget på lördag. Sedan kopierade jag in det hela på den bärbara datorn och gav mig snabbt iväg till bussen.

På jobbet fick jag mejl från Åsa att dagens jobbintervju på TT hade gett snabbt resultat och att hon redan på måndag ska börja sitt sommarvikariat där. Skönt att det löste sig så snabbt för henne, även om jag aldrig var orolig för att det inte skulle göra det. TT blir ju inte helt olikt DN.se för henne. Snabba nyheter också där. Vi fär väl se om vi publicerar några av hennes telgram under sommaren!

Annars så vann Sverige över Danmark i hockey-VM med 4-2 och det är tydligen bra.  Själv bevakade jag nyheten om att forskare i USA framställt en levande cell, oljeläckan i Mexikanska golfen, Nordkoreas reaktioner på Sydkoreas anklagelser om att de skulle ha torpederat ett fartyg, konststölden i Paris och en del annat. Och så skrev jag en blogg om Tre Skilling Banco.

Annars är det ju grattis till Sven-Olov på AFU som fyller ojämnt i dag men är värd alla gratulationer ändå. SOS, som vi gärna förkortar honom, är AFU:s stöttepelare och utan honom skulle mycket av verksamheten de senaste tio åren (elelr mer) inte ha fungerat. Han ställer upp på sin fritid i princip varje dag och ser till så att allt det löpande fungerar. Han är dessutom en utmärkt och kunnig ufolog som är värd all respekt. Grattis alltså!

Kvällen avslutades med en lite jordbävning i Costa Rica.

Loading