Grattis Anders!

afu20

Om jag inte hade vaknat klockan 06.30 i morse av att DN.se flashat om att tio personer dödats av den israeliska militären ombord på ”Frihetsflottans” fartyg så kanske jag hade varit lite piggare nu. Men jag kunde bara inte somna om ordentligt efrter det. Försökte, men det blev bara lite halvslummer.

Så jag gick upp och fixade med lite ufopapper tils Markus kom hem efter att ha slutat jättetidgt. Lagade omelett till oss båda och sedan kom Niklas, som haft tre timmars fysikprov.

Ringde och grattade Anders Liljegren som blir 60 i dag. Anders är inte bara en god vän utan den absolut enskilt viktigaste personen på Arkivet för UFO-forskning i Norrköping. Utan Anders hade AFU fortfarande varit ett litet obskyrt arkiv där materialhögarna aldrig hade hunnit sorteras och några anställda knappast hade kunnat jobba. På bilden ovan ser ni honom i sitt rätta element, inne på AFU pratandes i telefon med någon på jobbet.

Anders är arbetsledaren och pådrivaren. Det är han som ser till så att alla som jobbar åt oss också har vettiga ysslor att ägna dagarna åt. Han löser problem och vänder på slantarna och är dessutom oerhört beläst och kunnig när det gäller ufofrågan. Synd bara att han ska behöva hålla på och slösa bort sin tid på ett vanligt jobb också! Men vi håller alla tummarna för att han snart ska satsa hela sin själ på AFU. (I dag satsar han nog bara 90 procent).

På jobbet kom kvällen helt att handla om Israels bordning av ”Frihetsflottans” fartyg och om det våld som slutade i att minst nio personer dödades av de israeliska kommandosoldaterna. Jag och DN.se blev först med att skriva om hur det gåt för svenskarna som befann sig på tre av båtarna. Eftersom jag har för vana att ringa ofta och träget så lyckades jag få tag på UD:s presschef Anders Jörle precis när han fick in uppgifterna från ambassaden i Israel.

Vi flashade och var på så sätt en halvtimma före TT med nyheten. Det är sådant som vi gillar. Därefter blev det ett antal andra artiklar om Gazakonvojen också. Men jag hann sticka emellan med en middag på Lilla Asien tillsammans med reportern Mikael Bondesson. Det blev biff med lök som vanligt. Gott.

Fick ett mejl från en läsare som hade läst min artikel härom dagen om hur forskare skapat en ny levande organism och blivit så inspirerad att hon skrivit en dikt. Gulligt.

Lämnade jobbet och LInnea, som satt kvar och lade in bilder i artiklar, 01.15 för att åka hem med Taxi-Kjelle. På vägen hem ringde jag UD och fick veta att tre av svenskarna som gripits utanför Gaza nu hade körts till flygplatsen av israeliska myndigheter. Så jag ringde upp Linnea och så skrev hon in detta i min artikel så att vi kunde bli först även med detta. Väl hemma började jag ringa till de svenskar jag hade mobilnumret till men ingen svarade. Antagligen har de inte fått tillbaka sina telefoner av militären ännu.

Den här igelkotten mötte jag på vägen till jobbet. Ivrigt ätande av sådant som ramlat ur en papperskorg.

igelkott2010

Loading