Allers anno 1929

matidetgrona2010

Fick krångla mig upp redan vid 08 för att det eländes mejllådan har svämmat över under semestern. Det är så mycket och stora mejl i den att jag inte ens kan stryka några via webbmejlen som är kopplad till min DN-adressen. Så det var bara att sätta sig i bilen och dra in till DN semester till trots. Nu var det ju lite kul att träffa arbetskamraterna, en del av dem, inte minst Jenny som jag ju aldrig ser numera eftersom hon går på andra passet.

Eftersom det är så förtvivlat dyrt att parkera på Mellangatan numera så stannade jag vid 100 kronor för två och en alv timma och på den tiden hann jag ta bort åtminstone så pass mycket att jag inte längre överstiger den gräns som datorn hela tiden skriker om. Men jag har en obehaglig känsla av att jag nog måste tillbaka till DN igen efter Mariestadsbesöket senare i veckan eftersom mina kamrater som skickar ut artiklar från gamla tidningar inte verkar ha fattat att det är sommar.

Ett besök på Bolaget och Apoteket ingick också i utflykten men också ett stopp hos Krister Strååth i Hässelby som hade mejlat mig om att han hade en bunt gamla tidningar som jag nog kunde vara intresserad av. Och det var jag! Allers och Hemmets Journal från 1929 som någon hade dumpat i pappersinsamlingen visade sig innehålla en massa intressanta artiklar om allt från läsarnas egna paranormala upplevelser, naturfenomen, häftiga teckningar, astronomi och allehanda knepigheter som intresserar mig.

Så jag satte mig med bunten framför teven (fotbolls-VM är bra på det sättet) och började klippa ur allt som jag ville spara. Många av omslagen är hur häftiga som helst och jag har skannat in en del av ett som ni kan se här nedan. Det är från Allers nummer 31, 30 juli 1929 och föreställer den nya flugan på en del större badorter enligt bildtexten. Kanske något att återinföra?

Tidigare på eftermiddagen hade pojkarna oljat in verandan så vi fick äta ute i gröngräset (bilden ovan) vilket inte var så dumt. Filé i folie under grillocket och färskpotatis plus grekisk sallad blev en bra kombo signerad Anneli.

I kväll har jag ägnat en hel del mejlskickande till att försöka visa för en kille i södra Sverige att den film som hans pappa tog genom kupéfönstret på tåget mellan Malmö och Helsingborg den 19 juni föreställer en lampa inne i kupén som reflekteras i fönstret. Det lysande föremål som ser ut att flyga där ute rör sig med samma hastighet som tåget (ser det ut som) och passerar, när jag stegar fram ruta för ruta, vid ett tillfälle framför en kraftledningsstolpe. Men det kan tyvärr inte killen förstå. (Hoppsan, det gick visst! Efter sju-åtta mejl och lite resonerande så kom han fram till samma sak som jag vid 00.30-tiden. Inte illa!).

Tidigare i dag ringde lite överraskande en man som varit och lyssnat på mig när jag höll föredrag i Öregrund i februari 2009. Vi pratades vid en stund då och han hade varit ufointresserad sedan många år. Jag frågade honom om han inte kunde tänka sig att att hjälpa UFO-Sverige och han lovade att fundera på saken. Nu återkom han och vi hade ett trevligt samtal. Förhoppningsvis kan han bli en lokal representant för UFO-Sverige i Öregrund där han bor. Eftersom han också är intresserad av att gå den kommande fältundersökarkursen den 25–26 september (Hållsta Konferens utanför Eskilstuna) så finns det goda möjligheter att han kan bli en bra medarbetare som vi kan ha stor nytta av.

Annars har vi fortsatt att tvätta och stryka och rensa ogräs (Anneli) och jag har beställt en försäkring till Dads Car. Dessutom beställde jag de två första böckerna i Terry Goodkinds serie om ”Sanningens svärd” som Niklas och Markus följt som teveserie och som Niklas nu vill läsa. Jag har ju själv läst sju-åtta av böckerna men kom in från del 12 så alla dessa saknas i hyllan. Kul i alla fall att Niklas vll se hur böckerna är. De skiljer sig ju en hel del från teveserien som mera har tagit fasta på karaktärerna och kring dem skapat spännande avsnitt.

badbollallers1929

Loading