Götheborg

Medan Markus spelade golf med Tomas så åkte jag, Anneli och Niklas till Göteborg och tittade på Ostindienfararen med samma namn plus ett h. Kul! Men guiden var inte så värst utom när man frågade något själv, då berättade han plötsligt de mest intressanta saker. Som att en av ägarna till kompaniet, Sahlgren, hade en förmögenhet som var fyra gånger större än kungens när han gick bort. Tydligen fina affärer att resa på Kina.

Köpte rymdfrimärken också och ett nytt minne till kameran. Nu har vi badat i Hindås med kusinerna. Casper ville inte bada eftersom han blivit rädd för vågor efter ett bad tidigare i sommar och vägrade först i sten att över huvud taget följa med till stranden. Men snart var det för lockande och han kom och satte sig och började leka.

När de andra barnen inledde projekt bygga sandslott och vallgrav, som snart blev till en pool, så ville han vara med och efter en stund gick han ut i vattnet och hämtade vatten i en hin k. Några minuter senare föreslog jag att han kunde bada i geggapoolen som nu var fylld med vatten men då tycket Casper att det nog var bättre att bada på riktigt och lät mamma Kristina ta på honom Bamsebadbrallorna och sedan bar det ut i böljan blå.

Själv satt jag på stranden och pratade med Tomas medan solen gassade. Härligt. Förutom att jag satte mig med benen i kors en stund vilket är dömt att ställa till det för mig. Sitter jag med benen på det viset får jag ofelbart ont i ryggen och någon stund senare kände jag hur in i helsike ont det gjorde. När vi kom till Ekby efter ett par timmars bilkörande var det så illa att jag fick hjälp att ta av mig strumprona för att komma i säng.

På vägen dit stannade vi till och åt en hel special på Bögens utanför Alingsås. Gôtt!

Götheborg vid Stenpiren.

gotheborg2010

Loading