Kategoriarkiv: Allmänt

Åska och besök från Örebro


I dag har det smällt ordentligt med fina blixtar som komplement och ett riktigt ösregn dessutom. Skönt, inte minst att sitta på verandan och äta tillsammans med Anneli, Markus, Claes och Åsa. För Claes och Åsa dök upp framåt sena eftermiddagen och bor här i natt för att i morgon åka med Anneli ut i skärgården där dottern Clara ska konfirmeras.

Jag brassade karréer på grillen och så drack ett gott albanskt rödvin som vi haft med oss hem till det hela. Plus en del annat gott att äta givetvis.

Innan dagen kom så långt hann jag läsa ut Philip K. Dick-boken och skriva en recension till Bibliotekstjänst på den. Men jag har också jobbat vidare med planeringen inför Englandsresan i oktober som nu börjar ta sig. Och så skrev jag lite på min bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo i faktaform.

Sist i kväll satte jag mig och skrev en lång artikel om en flygolycka som inträffade för tio år sedan den 20 augusti. Den ska in på DN.se. Eller ut på, kanske vi ska säga. Här har jag intervjuat en av de få, en svenska, som överlevde den.

Jag har också fått ordning på en del papper, skrivit ett brev och svarat på ett samtal från en man i Göteborg som ville tipsa om en ufoobservation. Eller kanske är det något så vanligt som ett par strålkastare.

Detta skickade jag till rapportcentralen:

Onsdag 15/8 klockan 00.10
Plats Nära Hemsjö kyrka i riktning mot väster (Tollered).
En kvinna som var ute med hundarna såg under en längre tid ljuscirklar i molnen som rörde sig.

Onsdag 15/8 klockan 23.00
Plats Nära Hemsjö kyrka i riktning mot väster (Tollered).
En kvinna som var ute med hundarna såg under en längre tid ljuscirklar i molnen som rörde sig. Dessa var starkare än gårdagens. Hon larmade sin man som också fick se dem. De pågick så länge att de båda till slut gick in och lade sig.

Jag ringde Nääs fabriker i Tollered, om de haft strålkastare igång, men de hade ingen förklaring. Mer hann jag inte i dag.

Framåt kvällen, när åskan gått förbi, blev himlen vackert röd vilket ni kan se på bilen ovan och nedan.

Kom i säng alldeles för sent efter att ha packat inför morgondagen och skrivit flygartikeln och mejlat den till Pontus på DN.se.

Den vackra efter-åska-himlen.

12 total views, 7 views today