Kategoriarkiv: Allmänt

Filmning gånger två och podd

Mattias filmar mig och Alicia.

Vid 11 kom Alicia Linderoth för att göra en timslång intervju med mig för sin podd Ashua som är en podd inriktad på andlig ufologi. Alicia själv har egna kontakter som hon menar emanerar från en planet runt Arcturus. Nu fick hon skjuts av Mattias som jobbar med Kalle Ström eftersom Kalle ville att vårt samtal skulle filmas vilket vi hade kommit överens om.

Det blev alltså en ganska annorlunda intervju som mer riktade in sig på den mjuka istället för hårda ufologin, där bevisen inte var lika viktiga som känslor och upplevelser. och det blev ett väldigt bra samtal, det var vi båda överens om. Alicia trodde att hon skulle lägga upp podden redan i morgon och berättade för mig att det var första gången hon hade en gäst. En ära!

Nöjda efter en bra inspelning.

Direkt efteråt fixade jag några saker på datorn, bland annat skickade jag över en serie ljudfiler som en dansk ufolog bett om hjälp med från AFU:s arkiv. Ljudband som från början kommer från Willy Wegner och det var jag och Carl-Anton som hämtade dem där en gång i tiden.

Skickade också över en bild till min redaktör som jag tyckte kunde platsa på nya bokens baksida. Vi får se vad han tycker.

Men sedan bar det av till FLX studio och kontor på Djurgården för att filma resten av eftermiddagen. Där höll Felix och John på med en intervjua via Zoom med en forskare i utlandet så jag satte mig och pratade med Fred en stund och åt en låda med köttbullar med potatismos som Felix fixat åt mig från Blå porten. Och som vanligt när det gäller teve tar allting mycket längre tid än vad vi lekmän tror så jag och Fred hann prata om en massa saker.

Jag väntar på att börja prata och Felix slipar på texten.

När Felix och övriga teamet väl kom gick jag, Felix, en kameraman och en ljudtekniker in i ett rum där jag placerades framför kameran och Felix satte sig med datorn i knät och filade vidare på de texter jag redan läst in ett antal gånger. För så är det, allting kan göras bättre.

Textskrivandet är långt ifrån ett ensamarbete. Både Fred och John har varit inblandade och sedan jag. Och nu Felix. Och sedan jag igen. Till sist är den den som ska läsa som bestämmer så att man kan stå för det som sägs.

I det här fallet handlade det om att jag också skulle prata rakt in i kameran i. början och slutet av texterna som jag skulle läsa och eftersom ljudkvaliteten måste bli den samma igenom hela texten så var allt tidigare inläsningsarbete som jag gjort hemifrån bara att kasta i papperskorgen.

Två kameror filmar medan vi pratar. John håller koll.

Efter drygt en timma var vi i alla fall klara och kunde vandra ned en våning för att filma ett samtal mellan mig och Felix. Ett samtal som kommer att avsluta hela serien. Om det kommer allra sist vet jag inte men det blir i alla fall en summering över olika teorier som vi har diskuterat under de fyra avsnitten.

Också här togs allt om i flera omgångar, i längre och i kortare versioner. Jag är klart imponerad av hur Felix hanterar detta med alla omtagningar och han har sagt till mig att han tycker att det bara är roligt att få det så perfekt som möjligt. Men så är han också en skicklig skådis medan jag är en glad amatör.

Och när jag väl var klar fortsatte gänget att filma ytterligare någon scen där jag inte är med. Så det var bara att ta bilen och köra hem i den numera vintervita kvällen.

Anneli var på plats med nyfriserat hår och så åt vi kvällsmat tillsammans innan det blev handboll som blev en rysare där Sverige fick stora problem med ett mycket skickligt spelande Nederländerna. Till slut blev det vinst med uddamålet efter en hjälteinsats av inhoppande Palicka.

Fick ett samtal från en man som filmat något för honom okänt. Vi pratade en stund och sedan mejlade han över filmklipp och information. Jag lovade honom att titta på materialet i morgon.

Under dagen blev jag också kontaktad av en journalist som arbetar med en podd om Guds barn som undrade om jag ville vara med. Och det kan jag absolut tänka mig.

Avslutade kvällen framför datorn och en stund efter det att Anneli lagt sig följde jag efter för att läsa i ”Six”.

Loading