Dagsarkiv: 19 april 2019

Jobbhelg väntar


I morse körde jag Anneli och Ylva till Strömkajen så att de kan ge sig ut på en liten påskresa till Grinda där de ska fira Ylvas födelsedag (Grattis!) i dag och i morgon. De får verkligen fint väder! Liksom Markus som stack ut på banan i förmiddags. Sällan man ser honom uppe så tidigt.

Själv gick jag på skiftet fredag till tisdag nu så min påsk firas till största delen på DN. Men också hemma med bokskrivande på förmiddagarna. I dag fick jag korret på det långa svenska kapitlet från Stefan vilket var riktigt snabbt och bra. Så jag lade in det i boken och satte mig sedan och fortsatte läsa igenom ytterligare några av de kapitel som jag hittills bara hunnit råöversätta till engelska.

På jobbet var det mycket att skriva om. Tågurspårning i Ånge, mer om Muellerrapporten, Sudan, stor polisinsats i Blekinge, Nordkorea och Pompeo och en massa annat. Tågurspårningen var lite dramatisk då en del vagnar stod så till på en viadukt att de riskerade att rutscha ned på ett hus under, som fick utrymmas. Jag fick tag på ett ögonvittne och det hela blev en rätt bra artikel.

Detta föregicks av ett påskfika med massor av godis (som jag hoppade) men också melon och vindruvor (som jag satsade på).

Travade iväg till La Barca för att inkassera den gratismåltid jag var lovad sedan fadäsen med skruven i pizzan senast. Tog en entrecôte med pommes som påsklunch.

Dagens glädjande nyhet var att jag blev vän med en före detta vän på Facebook igen! Våra vägar skildes som hastigast men har nu åter förenats. Bättre att vara vänner än ovänner är ju något som alltid gäller.

Har också hjälpt några som ska ha UFO-Aktuellt att få dem skickade till sig eftersom AFU ännu inte nåtts av det senaste numret. Men jag har ju några lådor som jag plockade upp hos Håkan Ekstrand på vägen hem från Mariestad.

Fick ett trevligt mejl, som började som en Linked In-kontakt med vännen Wim Kramer på Foundation HJBF i Nederländerna. Jag och Niklas var ju där i juli 2017 och hämtade lite dubblettmaterial som HJBF ville donera till AFU.

Nu berättade Wim att stiftelsen fått ett eget hus i centrala Utrecht! Inte illa. Tänk om AFU kunde få det samma. Något vi ännu så länge bara kan drömma om.

Kvällen rullade på tills det var dags att ta sig hem vid 01.

När jag kom hem tog jag mig ett par hårda kaviarmackor och jobbade vidare med boken till 02.30. Ole i Oslo hade skickat mig ett ufofall som han tyckte passade i boken så jag läste igenom dokumenten och skrev sedan in en bit om det i den långa texten i början av boken.

 293 total views