Dagsarkiv: 21 maj 2020

Fest på Zoom och UFO-Aktuellt

Vi firade med trettiotalet andra via Zoom.

I dag åkte jag in och hämtade Ylva för en coronasäker transport ut till oss och sedan vi deltagit i en fest som Per och Evamia traditionsenligt höll. Men, det var en stor skillnad. Istället för att samlas i deras stora hus så firade vi uppkopplade via Zoom med omkring trettio andra. Lite speciellt, absolut, men ändå ett sätt att träffas.

Vi grillade kyckling och sparris på vårt håll och satt på verandan och drack ett glas kall rosé.

Men jag har också ägnat ett antal timmar åt att jobba med UFO-Aktuellt som sakta men säkert tar sig.

Mest intressant var ändå ett samtal med en man i södra Sverige som ville berätta om en observation han gjorde 1976. Mannen hade gjort sin militärtjänst i ett radarrum i södra Sverige där han och en kollega höll koll på fartyg. Intill dem satt några andra radarmän som höll koll på lufthavet. Och det var en av dem som plötsligt ropade ”ufo!”, enligt mannen.

Samtliga i rummet kunde sedan se hur en formation av föremål mycket snabbt rörde sig över södra Sverige från väster och ut över Gotland, vidare i riktning mot Finland. Enligt mannen på 40 kilometers höjd och med en hastighet av 20 till 25 gånger ljudets hastighet.

Något sådant flygplan fanns inte i världen just då och sannolikt inte heller nu. 2011 misslyckades den amerikanska militären med ett test av ett obemannat plan som skulle uppnås Mach 20.

Det finns en hel del att fundera över när det gäller mannens berättelse som lät helt trovärdig och mycket intressant. Tråkigt nog var det så länge sedan att han inte mindes namn på några av de andra i rummet eller datum för händelsen. Sannolikt tidig höst 1976. Jag kommer att återkomma till detta i ett nummer av UFO-Aktuellt framöver.

Under kvällen testade jag, Göran Norlén och Anders Berglund hur vi kan hålla videomöte i Teams. Detta för att vi planerar att göra det när UFO-Sverige håller riksstämma nästa helg. Tekniken funkade men vi får fila på en del saker för att mötet ska gå smidigt.

När vi hade ätit dessert i form av en nybakad rabarberpaj signerad Anneli (från våra egna odlingar) tittade vi på filmen ”Unbroken” medan Markus satte sig vid datorn och spelade och umgicks med kompisar. Då hade han gått 18 hål tidigare i dag.

Här är förresten menyn för kvällen:

Marinerad grillad kycklingfilé med sparris

Couscoussallad och sötstark russinsås till det hela plus persisk tsatsiki och grönsallad med fetaost. Mycket gott!

Filmen var bra även om damerna tyckte att den var lite ruskig. Och det ar den ju. Fångläger i Japan var nog inget roligt ställe att hamna på.

Det blev i alla fall en riktigt bra Kristi himmelsfärdsdag med 18 grader som varmast och sol hela dagen. Och även om en Zoomfest inte kan ersätta en vanlig så var det ändå kul att ha lite kontakt med de andra gästerna på det här sättet.

Kom i säng före midnatt i dag igen efter en sista liten insats med UFO-Aktuellt och en god bok.

 104 total views,  1 views today