Dagsarkiv: 13 oktober 2021

Lång väntan på jobbet

På väg till jobbet.

Direkt när jag kom till jobbet var det dags för första mötet, den här gången med några ur klubbstyrelsen, och strax därpå ett möte med folk ur redaktionsledningen om ommöbleringen.

Möbleringsmötet gick bra och det känns som att vi tar oss framåt där men ännu återstår en del frågor att lösa innan vi kan börja skissa på en ny plan över redaktionen.

Jag hade tänkt att jobba lite med den saken under kvällen men så inträffade de ruskiga pilbågsmorden i Kongsberg i Norge och så blev jag indragen i den nyheten. Jag ringde snabbt till polisen i området och hamnade i en 45 minuter lång kö innan jag kom fram.

Beskedet var att jag skulle bli uppringd av polischefen så snart den första presskonferensen var över men så blev det inte. Det var rätt tydligt att de medier som var på plats tog upp hans tid.

Innan jag kom så långt som till DN jobbade jag vidare med att sortera in digitalt material från kursen i datorn och att skriva en artikel till nummer 9 av Historiska brott & mysterier. Skönt att bli klar med den.

Under kvällen fick jag telefon från Ulf Granberg som håller på att skriva en bok om Rolf Gohs. Bok två faktiskt. Liksom den första handlar boken om Rolfs tecknarliv men nu blir fokus på hans tidiga år med mycket science fiction och en del ufo som tema.

Ulf ville ha hjälp med bilder och teckningar kring Rolfs egen observation som Håkan Blomqvist har skrivit om i UFO-Aktuellt och som jag intervjuade Rolf om för ett inslag på Sci Fi-channel en gång i tiden. Och det kunde jag hjälpa honom med. Boken är tänkt att komma ut hösten 2022.

Jag har också fört över pengar till Drew i Toronto så att han ska kunna köpa pallar att lasta kartongerna som han ska skicka över Atlanten till AFU. Och så har jag påmint en man i Kalifornien om några kartonger som han har lovat skicka men som han ännu inte fått iväg.

Fick också ett mejl från poddproducenten Peter Gropman som intervjuade mig tidigare i höst. Nu har Peter gjort färdigt den podden och på fredag sänds den på Sveriges första podcasts sida. Podden kommer att handla om min mentor i ufobranschen Henry Svensson och jag kan garantera att det blir ett intressant samtal mellan mig och Peter.

När det blev matdags under kvällen gick jag och Björn till Lilla Asien och åt var sina rejäla portioner. Där får man alltid mat så att man klarar sig. Och god mat.

En bra bit efter 01 bar det hemåt och när taxin stannade till hemma var klockan 02. Då ringde polischefen och jag fick göra en elva minuter lång intervju från baksätet. Snabbt in och skrev ut den och publicerade det hela 02.45.

Loading