Dagsarkiv: 24 oktober 2021

Skriver artikel åt Slagrutan

Ägnade en stund på morgonen åt att gå igenom och sortera in de sista frimärkena som jag fick av Gunnar när vi var i Sala förra helgen. Det var den ryska pärmen och efter ett idogt jämförande så fanns det till slut tre märken kvar som jag inte hade tidigare. Allt som allt fick min rymdsamling ett tillskott på nästan 20 frimärksmotiv som jag saknat. Inte dåligt!

Tog också en stund och städade undan en massa saker, diskade och tvättade så att det skulle vara fint när Anneli kom hem. För hon var fortfarande kvar hos Ylva och de båda tog en sväng till NK:s utställning om sitt franska damskrädderi, ”Nordens Paris”. Och den var riktigt bra, fick jag veta när jag pratade med Anneli lite senare på kvällen.

Satte mig en stund vid datorn också för att skriva en artikel om AFU för tidskriften Slagrutan. Jag var i kontakt med tidningens redaktör som beställde artikeln och nu fick han den. Dessutom har vi blivit lovade att få en uppsättning av pappersutgåvan plus den digitala utgåvan av Slagrutan till AFU.

Under dagen har jag också styrt upp ett antal intervjuer som jag ska genomföra i morgon. Egentligen är det min lediga ag men så blir det inte utan jag kommer att jobba från tidig morgon. Det hela ska resultera i en större coronaartikel som ska in i tidningen på onsdag och ut på nätet dagen före.

I dag fick jag tips om att Nasachefen Bill Nelson under en intervju den 20 oktober uttalat sig om de amerikanska UAP-observationerna. Ni kan läsa min artikel på DN.se här. Bill Nelson antydde att han kunde tänka sig en utomjordisk förklaring även om han var lite filosofisk i sitt sätt att utrycka sig.

Och lite märkligt hoppades han hellre på en okänd inkräktare utifrån än ett nytt vapen från Ryssland eller Kina:

– Och de vet inte vad det är och vi vet inte vad det är. Vi hoppas att det inte är en fientlig makt är på jorden som har den typen av teknik. Men något är det.

På vägen till jobbet ringde jag upp Kicki som jag jobbat med på Norrbottens-Kuriren under 80-talet och grattade henne lite i efterskott. Jag hade försökt få tag på henne redan när hon fyllde i måndags men då svarade hon inte utan tyckte att den där försäljaren som ringde så flitigt borde tröttna någon gång.

Nu fick jag tag på henne genom hennes man Roland, som jag också jobbat med på Kuriren, och vi pratade i 45 minuter från det att jag lämnade huset till att jag gick in på DN.

Under dagen, före lunch, hade jag också ett långt samtal med en forskare vid Linköpings universitet om hur vi ska kunna hitta bra ingångar för att få stöd till AFU också från politiskt håll. Det blev ett mycket bra samtal och forskaren får nu min bok om AFU plus att han kommer att besöka arkivet nästa gång jag åker dit.

Jag har också skrivit ett mejl till anrika Society for psychical research som kan vara intresserat av att publicera något om AFU.

På jobbet blev det en sansad kväll med några större artiklar och sedan mest en massa kollar. Gick med Björn till Hemköp och handlade kycklingklubbor och potatissallad som vi sedan åt nere i entrén till DN. Och sist i kväll åt vi glass hela nätgänget och pappersredigerarna.

Vännen Ole skickade några länkar till en nätauktion med några Nasabilder och ett par astronautautografer som bjöds ut till vansinniga priser. Någon hade bjudit 7.000 danska kronor för Michael Collins autograf och Buzz Aldrins för drygt 4.000. Man tar sig för pannan.

Hem vid 01.

Loading