Dagsarkiv: 24 maj 2022

Presskonferens i Norrköping

I dag höll UFO-Sverige presskonferens på AFU i Norrköping inför helgens stora expo på Matteusgården. Det blev jag och Olle Tholén från Crazy Pictures som höll i informationen.

Jag startade hyfsat tidigt för att hinna plocka upp Carl-Anton på vägen och när vi kom fram var klockan 10.15 vilket betydde att vi hade gott om tid innan P4 Östergötland skulle dyka upp för att göra en fyra minuter lång intervju med mig i direktsändning.

Intervjuas av P4 Östergötland.

Reportern och undertecknad började samtalet i den lokal där vi senare skulle hålla presskonferensen för att sedan vandra in i skanningslokalen där en hel del av de föremål låg som vi kommer att ställa ut under expot på Matteusgården på lördag och söndag. Jag tycker att det blev ett bra inslag.

Anders Liljegren med Mats bok.

Strax efteråt kom Postnord förbi med några lådort som visade sig innehålla Mats Nilssons nya bok, alltså den jag har jobbat mycket med under den senaste månaden och som Håkan E sedan såg till blev en bok som gick att trycka.

Klockan 13 var det dags för den presskonferens som jag bjudit in till och alla medierna kom inklusive några från Arbetets museum som ville lyssna. Jag och Olle Tholén satt bakom ett bord med våra datorer och framför bordet stod en stor platteve som vi visade bilder på.

Olle lägger ut texten inför journalisterna.

Jag höll ett näsan 20 minuter långt inledningsanförande där jag berättade om vad utställningen i helgen kommer att gå ut på och vad vi kommer att erbjuda och sedan fyllde Olle i med en del om ”UFO Sweden”-filmen.

Jag och Olle.

Med mig hade jag flera föremål som kan kopplas till olika ufoobservationer, Anundssjöstenen, Väddömetallen, Ante Jonssons stenar och så en äkta meteorit som vi vet kommer från rymden. Dessa föremål skickade jag runt så att alla kunde känna på dem.

Alla som hade kommit var intresserade nog att inte bara stanna kvar under den nästan timslånga presskonferensen utan även följa med på en rundtur i AFU:s lokaler som Anders Liljegren höll i. Men då hade jag satt mig i bilen för att köra till Linköping där UFO-Sverige skulle få låna några montrar från Östergötlands museum.

Väl framme möttes jag av Anita Springfeldt och Björn Ivarsson Lilieblad och tillsammans stuvade vi in montrarna i min bil varefter jag fick en rundtur i deras fantastiska lager.

Anita visar en gammal neonskylt från ett parfymeri som förvaras på lagret.

Nu blev det en kort rundtur eftersom skulle vidare och hämta upp Thomas Michanek och en trottoarpratare som han har och vi lyckades mot alla odds stuva in också den i bilen. Med Thomas i bilen körde jag tillbaka till AFU med ett stopp på McD för att äntligen få lite mat (lunchen ställdes in av tidsbrist) till oss båda och till Carl-Anton som väntade kvar i Norrköping.

Tobias Lindgren var också på plats när vi kom dit och vi delade upp oss så att han och Thomas kollade tekniken och jag, Anders och Carl-Anton tog oss till bok- och tidningslagret för att packa böcker och tidningar som ska till Mariestad och utställningen där.

Jag pratade också med TV4 om att medverka där senare i veckan och då blir det fokus på Crazy Pictures film och utställningen.

Här kan ni förresten se och läsa vad SVT:s reporter åstadkom om oss och utställningen.

Thomas testar att filmerna rullar och Tobias sitter ned en stund efter mycket spring och bärande.

Under några timmar jobbade vi sedan på med att välja ut föremål som ska visas till helgen, packa i lådor och flytta alla montrar till ett ställe. Först strax före 19 kunde jag också Carl-Anton ge oss av mot Nyköping där Britt-Marie bjöd på gröt. Det tackade jag för!

På vägen hem ringde jag Anneli som är i Malmö och när jag väl kom till Skälby igen så var det bara att packa upp och sedan sätta sig vid datorn för att kolla den nya version av mitt 53 minuter långa föredrag som jag spelat in för en digital konferens i Brasilien och som Kjell Törnlund klippt. Och nu var allt okej så jag mejlade iväg det hela till arrangörerna.

Jag fick också telefon från Stefan Svensson i Mariestad som jobbar med en del av den utställning som Vadsbo museum ska visa i sommar, alltså UFO-Sveriges utställning. Han hade lite idéer och jag mejlade över en massa lokala fall med bilder till honom som han kan jobba med.

Vid 00.30-tiden fixade jag bilder och en del text till en tevekanal och svarade på mejl från To the stars Jim Semivan och Tom DeLonge som snappat upp att filmen ”UFO Sweden” marknadsförts i Cannes. Ni kan läsa Varietys text om filmen här. Filmen är alltså såld till Tyskland, Spanien och Ungern så här långt. Och då är den inte ens klar.

Smålandsposten hörde förresten av sig under dagen och hade publicerat sin intervju med mig om Ante Jonsson och USA:s ufoundersökningar. Finns här men bakom betalvägg.

Sedan blev det sängen 01.30.

 181 total views,  1 views today