Dagsarkiv: 15 maj 2023

Förbereder Västerås

På jobbet.

Eftersom jag vaknade strax efter 08 kunde jag gå upp och jobba vidare med att förbereda UFO-Sveriges riksstämma i Västerås på lördag. Pratade med Thomas Michanek om han kunde visa runt ett teveteam som kommer och om skyltarna till våra modeller. Hjälpte Tobias Lindgren med lite fakta och en bild till hans föredrag som han ska hålla.

Och så har jag lyssnat med hela utfrågningen av AARO-chefen Dr. Sean Kirkpatrick som jag bara läst utdrag ur tidigare. Jag behövde lite information för mitt föredrag nästa lördag. De klipp han visade under utfrågningen i kongressen har jag plockat ned sedan tidigare så efter att ha ätit lunch började jag jobba med föredraget också.

Har också pratat med Radio Västmanland så att de är medvetna om att vi kommer.

Under dagen fick jag in ett fint bidrag till våra AFU-transporter från David som har hjälpt oss förut. Snyggt! Han skickade in en tusenlapp så nu växer insamlingen igen. Det mesta är betalt men inte transporten från London till Norrköping. Jag vet ännu inte vad den kommer att kosta men mer pengar behövs.

Och så har jag fortsatt att lyssna på UFO-Sveriges Radio och är nu klar med samtliga fyra avsnitt om hur vi blev intresserade av ämnet som hittills lagts ut. Mycket bra av alla inblandade. Lyssna gärna och bli inspirerad!

Under dagen fick jag två samtal från olika medier. Ett från en tevekanal och ett från radion. Tevekanalen ville ha hjälp med lite uppgifter i samband med ett filmprojekt och radion ville intervjua mig i morgon på temat naturfenomen.

Det blev mycket att skriva om på jobbet. Som vanligt en hel del Ukraina men också Donald Trump. Fick äta ensam på Pizzeria Lilla Essingen där jag hade beställt Tagliatelle carbonara som de är bra på.

Satte mig en stund med Anders Forsström och diskuterade vårt nya centrala avtal som ger 7,4 procent över två år med 4,1 procent det första året med start 1 april. Det lär inte täcka inflationen utan urholka lönerna. Så där tar arbetsgivarsidan inte sitt ansvar.

Frågan är ju vad man gör för att locka nya journalister till yrket.

Klockan 01 bar det hem efter en välfylld dag. Och hemma jobbade jag vidare med en del förberedelser inför Västerås, bland annat korrade jag skyltarna till modellerna och mejlade dem till Thomas. I säng 02.30.

Loading