Dagsarkiv: 18 maj 2023

Husfest och föredragsjobb

Musik från balkongen.

Förmiddagen ägnade jag åt att förbereda helgens riksstämma och utställning som UFO-Sverige ordnar i Västerås. Något som bland annat betydde en massa samtal med olika styrelseledamöter men också ett långt samtal med Anders Berglund som fyllde år i går.

Hade tänkt att gratta Anders redan då givetvis men eftersom han glömt telefonen på jobbet så blev det som det blev. Tyvärr kan inte Anders komma till Västerås där vi hade hoppats att avtacka honom efter tio år som ordförande nu när han ska sluta.

En god nyhet kom också under dagen. Äntligen fick jag ett referensnummer på transporten från London! Så nu verkar det som om de fem pallarna äntligen kan skickas iväg till AFU. Det är knappt jag tror att det är dant efter allt krångel.

Agnes soch Romeo.

Anneli har varit på vift ed bilen under dagen och hjälpt en kamrat men framför allt handlat en massa grönt till trädgården. När hon kom hem latade vi ur, hängde tvätt och packade oss sedan iväg till Per och Evamia som bjöd på sin traditionsenliga husfest. Vi är ju grannar med några hundra meter mellan oss så det var bara att ta apostlahästarna och ge sig iväg.

Amanda med en minior på axlarna.

Massor av folk och många kära återseenden. Och roligt att två av mina arbetskamrater tillhör den här gruppen som träffas där. Agnes, som är tillsammans med Romeo (son till Per och Evamia) och Amanda (som är bästa kompis med Romeos syster Olivia).

Vi hade med oss en flintastek och öl och en Merlot och sedan var det bara att grilla på och göra sin egen mat som sedan garnerades med allt rönt och annat tilltugg från vårdparet.

Men framför allt blev det massor av musik eftersom det här är en musikalisk familj.

Mera musik!

Vi satte oss med Kalle och Maria och pratade mesta delen av kvällen tills det blev för kallt och fingrarna började bli väl kylsagna. Så efter pajen med punsch sa vi tack och hej och gick hem.

Trevlig fest!

Det blev en fin kvällen med klar himmel men säkert ganska kyligt i natt. I vilket fall satte vi oss framför teven en stund och tittade på den sista dvd-filmen med ”Downton Abbey” med under titeln ”A new era” så nu är det definitivt slut på serie för vår del.

Vi kommer att sakna den. Riktigt bar skådespeleri och en bra och engagerande historia där vi fått följa hushållet genom årtiondena.

Sist på kvällen plockade jag ned Tobias föredrag som han ska hålla på lördag för att fixa till några bilder och sedan lägga över det på mina datorer. Jag betalade också Melanie i Virginia för hennes utgifter. Hon köpte in pallar och en del annat som jag lovade stå för. Men nu är ju den transporten på väg så det känns skönt.

I säng före midnatt. I morgon blir det Västerås.

Loading