Dagsarkiv: 3 maj 2023

Hemmajobb, DN-jobb och ombordtagen katt

Jag och Staffan på Lilla Asien.

Solen sken och det var riktigt skönt när jag körde ett lass till återvinningen på förmiddagen. Lite för tidigt visade det sig eftersom de inte öppnade förrän 10 men då hann jag kasta en del saker i den öppna delen av återvinningen som ligger utanför grindarna, åka hem och fylla på och sedan vänta på att de skulle öppna.

Träffade en kille som jobbar där som jag brukar prata med och vi pratar alltid om böcker och vikten av att läsa. Det är nästan så att jag inte hinner kasta det jag ska när vi väl kommer igång.

På vägen hem ringde en kvinna från Söderhamn och påstod att hennes katt blivit ombordtagen på ett flygande tefat klockan 23 i går kväll. Vi pratade en stund men jag blev aldrig riktigt klok på om hon talade sanning eller inte.

Enligt henne hade hon haft katten i koppel och själv nästan följt med upp när det kom en ljusstråle och plockade med sig katten. Samtalet slutade när hon sa att hennes mamma ville prata med henne om den försvunna katten. Hon skulle återkomma men gjorde det aldrig.

Ägnade en del av förmiddagen åt att skriva rent anteckningar och organisera saker efter helgen. Skickade också iväg ett mejl till Schenker för att se om transporten från London snart är på väg men det är något krångel med en av blanketterna som funkade perfekt i augusti men som av okänd anledning inte funkar nu.

Under dagen lyckades Anneli fixa biljetter till Bruce Springsteen på Ullevi den 26 juni. Inga toppenplatser men kul att se honom igen i vilket fall.

Under dagen fick jag biljetterna till riksstämman som Tobias gjort och som jag läst korrektur på. Så nu är det bara att skriva ut dem. Pratade också med Anders på AFU som lovade plocka fram engelskspråkiga böcker som vi kan sälja på stämman och om samma sak med Carl-Anton som plockar ihop böcker från Parthenons arkiv.

På vägen till jobbet satt jag en del i telefon men hann också läsa i Stephen Kings ”Hjärtan i Atlantis” som är som alla andra Kingböcker – välskriven och värd att läsa bara för det.

Blev uppringd av Applesupporten på Elgiganten som berättade att felet på min dator var svårt att fastställa. Problemet var också att jag hade låtit byta ut datorns kassa och superlångsamma hårddisk mot en SSD-disk strax efter köpet. Men eftersom det bytet inte var gjort av en auktoriserad Appletekniker och heller inte bestod i en Applehårddisk så fick teknikern inte byta den

Och eftersom teknikern inte var säker på om det var hårddisken som var problemet eller om den hade påverkat något annat i datorn kunde hon inte garantera att ett byte av en annan del i datorn (som skulle kosta 7.000 kronor) skulle åtgärda felet.

Då var risken att jag först skulle slänga ut 7.000 och det inte skulle hjälpa och därefter tvingas lämna in datorn till en annan firma som då fick byta hårddisken. Dyrt. Vilket kan betyda att jag måste köpa en helt ny dator…

På jobbet intervjuade jag Rysslandskännaren Gudrun Persson och även Joakim Paasikivi. En av artiklarna publicerades under kvällen och den andra i morgon.

Maten intogs i sällskap av Staffan Kihlström på Lilla Asien. Jag åt Hoisinanka och Staffan drack en öl.

Hem 01.00.

Loading