Dagsarkiv: 4 maj 2023

Bokhämtning och möte om möbleringen

Böcker från saltsjö-Boo.

Upp i hyfsad tid, satte på en tvättmaskin och tog en macka innan jag tog bilen till Saltsjö-Boo för att hämta fem kassar böcker som en kvinna där ville skänka till AFU. Som så ofta böcker som ligger utanför vårt intresseområde men som. kan säljas. Så om någon läser detta och har böcker som ni tänker göra er av med, tveka inte utan hör av er.

Att köra till Saltsjö-Boo tar nästan en timme och på vägen pratade jag med Håkan Ekstrand som berättade att vi fått ett brev i boxen om att Kjell Karlsson var död. Kjell var verksam inom UFO-Luftrumsbevakning och tog en del bilder. Bland anat av fenomen. Nu skrev änkan till oss och undrade om vi var intresserade av dessa.

Det var vi givetvis så jag ringde upp henne och gjorde upp detaljerna och nu blir det nog så att Håkan och Mats åker upp till Dalarna för att hämta bilderna. Jag har ju lite längre dit.

Klockan 12 var jag tillbaka hemma och då fixade jag lunch och städade undan en del på nedervåningen vilket behövs inför att vi får gäster lite längre fram i maj. Bra att få den saken fixad.

Det blev en riktigt fin dag i dag. Solens slösade med ljus men inte med värme och framåt eftermiddagen och kvällen smög månen fram. Markus ringde från bilen på väg hem från jobbet och berättade hur fin den var. I morgon blir den ännu finare (om vädret tillåter) för då är den full.

På vägen in till jobbet blev det nya telefonsamtal, bland annat med Peter på Böckernas hus. Jag berättade att jag åter hade huset fullt med böcker men att det dröjer några veckor minst innan det kan bli läge att köra ned ytterligare ett lass.

Roger Ersson hörde av sig från Öppen hand i Nyköping och skickade bilder på 14 böcker som han hittat där och som jag kunde få köpa för en tia styck. Det gjorde jag. Det mesta för AFU:s räkning men också några som jag kan sälja till Science fiction-antikvariatet.

Jag fortsätter hela tiden att spana efter böcker och annat för AFU:s samlingar och givetvis efter sådant som går att sälja. Lite kul faktiskt!

Har också fortsatt läsa i Stephen Kings ”Hjärtan i Atlantis” som är ett bra sällskap på bussen och tunnelbanan. Lyckades också registrera mitt kontokort hos SL så att jag hädanefter får rabatt när jag åker kommunalt.

På jobbet blev det två möten, ett med min skyddsombudskollega Hans Arbman och direkt efter det ett där jag och hans träffade fredrik från redaktionsledningen för att diskutera ommöbleringen.

Sedan blev det rätt mycket skrivande faktiskt, trots att detta var en nyhetsfattig dag. Trump blir fortfarande väldigt läst om man skriver om honom.

Kanske har ni läst Douglas Dean Johnsons artikel om Trinitykraschen, alltså den ”ufokrasch” som Jacques Vallée investerat så mycket av sin trovärdighet i och som ska ha inträffat 1945. Jag har inte läst hans och Paola Leopizzi Harris bok ”Trinity – The best kept secret” så jag ska inte döma. Men när man läser Johnsons arbete så finns det goda skäl att ställa sig frågande till om ”kraschen” verkligen har hänt.

Läs gärna artikeln. Den är välskriven och kommentarerna i mejlen från seriösa ufologer är stenhårt kritiska mot Vallée som försvarar sig med att undersökningen är ett pågående arbete. Något han även sa när jag lyssnade på honom i Toulouse förra året. Men han har skrivit en bok innan detta arbete är klart och utan att ha kollat de uppgifter som Johnson nu visar är minst sagt negativa för boken. Vi får se var detta slutar.

Själv åt jag pizza i dag och fick sällskap i matsalen på DN av flera pappersredigerare.

Anneli har städat hemma och dessutom åkt och handlat mat. Snyggt jobbat!

Hem 01, fixar med tvätten och lite annat och kommer i säng 02.30.

Pizza från gamla Ibolina.

Loading