Dagsarkiv: 28 maj 2023

Städar i garaget, skriver artikel och poddar

Gullvivorna trivs i vår trädgård.

Sov till 09 och det var inte så dumt men sedan var det bara att gå upp och börja jobba med en artikel till Historiska brott & mysterier som tog sin tid att göra klar. Men framåt lunch hade jag fått iväg både den och bildmaterialet till den.

Tog en sväng ut i garaget för att leta efter klämmorna som ska hålla fast duken på verandabordet men inte heller den här gången kunde jag hitta dem. Vi har letat både Anneli och jag men de är bara borta så nu får vi helt enkelt köpa nya. För de behövs.

När jag ändå var i garaget passade jag på att kasta lite skräp och så ringde jag Markus som kommer hit i morgon. Han har en hel del golfgrejor stående där som han kan ta med till sitt förråd istället. Det skulle frigöra en del plats. Plus hans vinterdäck till bilen.

Vattnade våra potatisplantor som börjat stick upp nu och kikade på gullvivefältet som breder ut sig allt mer för varje år. De växer som ogräs men är så mycket vackrare. Tänk att det började med en enda planta som vi tog med från Kinnekulle för många år sedan.

Satte mig på bussen för att åka till Åkermyntan och handla lite och när jag kom hem tog jag ned tvätten som jag hängde i förmiddags.

På bussen pratade jag med Tobias som satt på AFU och jobbade med webbplats ufo.se och föreslog honom att göra en flik för filmen ”UFO Sweden” vilket han fixade. Så när jag kom hem från butiken samlade jag ihop texter och bilder till tre artiklar som han kan använda för att lägga ut där.

Idén till detta fick jag av min ufokollega Igor i Ukraina som precis hade sett filmen och ville göra reklam för den i sina kontaktnät.

Har också ändrat så att jag är ordförande även i Wikipediatexten under eftermiddagen. Något som Wikipediafolket inte gillade.Jag vet ärligt talat inte hur det slutade men att uppdatera sin egen sida är inte något som de gillar, inte ens om man lägger till något så att det blir rätt. För jag tyckte inte att de som läser på Wikipedia ska tro att jag fortfarande är vice när jag blev vald till ordförande i lördags i förra veckan.

När Anneli kom hem tog jag bilen och drog direkt men först berättade jag att det stod en Mors dags-blomma åt henne i köket. Det var lite bråttom iväg eftersom en tidigare arbetskamrat, Annika, som bor i andra änden av stan hade hört av sig och ville bli av med en del böcker. Och jag hade en podd att passa lite senare i kväll och hade tänkt hinna äta med Anneli däremellan.

Kassar med böcker.

Det gick ganska snabbt, inte så farlig trafik, men jag hann inte stanna så länge utan det var mest tack och hej efter att Annikas man hjälpt mig att kånka ned kassarna.

Så strax efter 20 satt jag och åt tonfisk med Anneli och fick höra hur de hade haft på sin Roslagenutflykt under helgen. Bra!

Podden var en ljudpodd.

20.45 drog podden igång och det var Adam Rodriguez med podden 3PNR som intervjuade mig för andra gången. Vi höll på en timma och diskuterade olika tankar kring ufogåtan. Publicering blir sannolikt på torsdag trodde han.

Nu hade jag återigen problem med Zoom på min nya dator, ljud och bild funkar bara inte från mi sida. Så jag mejlade och förklarade att jag skulle byta till min bärbara och där gick det perfekt. Så himla skumt. Jag kan bara inte hitta en väg runt det hela.

Efter poddandet satte jag mig i soffan och sorterade Annikas böcker och så pratade jag och Anneli igenom vår reseplanering för Luleå i sommar. Sedan ramlade det in några mejl i vanlig ordning men jag kom i säng en stund före 00.30.

Loading