Dagsarkiv: 20 maj 2023

Riksstämma och utställning i Västerås

Upp 07.15 efter en mycket varm natt där jag somnade först efter 02. Det gick helt enkelt inte att få ordning på värmen på rummet. Men efter att ha duschat och ätit fruksot kändes allt okej inför dagen som jag måste erkänna att jag inte hade några höga förväntningar på. Men jag skulle få helt fel!

Klockan 09 var jag på plats på Växhuset efter att ha lastat över några kasar böcker i min bil plus revisorns två pärmar som nu ska till AFU. Efter hand var på plats hela gänget och kunde plocka fram alla modeller och annat värdefullt som vi varit tvungna att låsa in i föredragssalen under kvällen och natten eftersom det passerade folk till och från en fritidsgård som låg i andra änden av huset.

Klockan 10 slog jag klubban i bordet för den välbesökta riksstämman med 35 personer närvarande. Faktiskt en mer än förra året. Stämman gick friktionsfritt och styrelsen fick ansvarsfrihet och jag blev vald till ordförande på två år. Vice ordförande blev Thomas Michanek och ny kassör Christian Umeland. Efter att ha kjonstituerat oss var det bara att börja fixa med den sista finputsningen av utställningen och det började komma folk redan före utsatt tid.

En som gjort det var Per-Erik från Kristianstad som satt och väntade utanför när jag kom vid 09. Han kände igen mig och vi satte oss och prata en stund. Det visade sig att han kommit med nattåget men inte fått sova särskilt mycket och trots det var han med hela dagen plus att han hjälpte oss att städa och plocka undan utställningen när allt var slut.

Mina farhågor att det skulle komma lite folk på grund av superfint väder och att ingen skrivit om oss i förväg kom på skam. När dagen var slut hade närmare 200 personer löst biljett och samtliga tre föredrag blev mycket välbesökta. Mitt inledande om de gåtfulla fallen lockade 130 person vilket gjorde att vi fick plocka in extra stolar.

Tobias Lindgren.
Tobias egen bild ut mot publiken.

Men också Tobias Lindgrens om ufobilder genom historien lockade fler än 60 liksom mitt och Peo Wärrings avslutande prat om det som händer i USA i dag. Där fick jag också svara på ett batteri frågor från Felix Herngren innan Peo tog vid och körde andra halvan av vårt föredrag.

Undertecknad inför dagens sista föredrag.
Och Peo Wärring under sin del av vårt föredrag.

Under dagen kom lokaltidningen VLT och gjorde intervjuer och plåtade och reportern, som hade tänkt att gå så snart hon var klar blev sittande på mitt föredrag och kom inte väg eftersom det var så intressant skrev hon sedan i ett mejl till mig. Ni kan läsa artikeln här.

Också SVT var på plats i 90 minuter om inte mer och gjorde intervjuer. Det inslaget publicerades först på söndagen.

Författarvännen Johan Theorin tittade in på expot och lyssnade på mitt föredrag.

Roligast var ändå att TV4:s satsningen på en ny ufoserie resulterade i att teamet kom till Västerås och filmade sina första scener under vår heldag där. Huvudpersonen är Felix Herngren och vi träffades första gången för några veckor sedan hemma i soffan hos oss i Skälby. Då var projektet fortfarande hemligt men nu är det officiellt.

Felix intervjuar Mats Nilsson.

Nu intervjuade Felix och hans team en massa människor, båda oss från UFO-Sverige men också besökare. De var där hela dagen och fick mycket bra filmmaterial. Till slut ska et bli fyra avsnitt om 44 minuter vardera som ska sändas nästa vår.

Själv hade jag fullt upp med att prata med alla som ville prata med mig. Det blev många signerade böcker, selfier och vittnesberättelser.

En mamma läser för sin son vad som står på rollupperna.

Allting gick hur bra som helst och vi sålde massor av böcker och tidskrifter. Och trots att det var en hel del spring genom utställningen eftersom det pågick ett Barnens dagsevenemang på andra sidan korridoren så flöt allt fint och kiosken, där Rickard och Victoria höll ställningarna, fick ett antal extra korvköpare.

Johan Gustavsson, ett ufovittne och Felix speler in.

När vi var klara för dagen städade vi och plockade in. Alla var hur nöjda som helst. Carl-Anton hade sålt massor av böcker och tidningar och alla vi som var där hade haft fullt upp. Det blev som vanligt ett intensivt packande, bärande och städande. När jag skulle lösa ut min sista korv (som jag betalt för) var den redan såld…

Det fanns god anledning att tacka alla för ett gott jobb när vi slutligen fått ut allt i bilarna igen och kunde ge oss av hemåt.

När jag kommit hem och lämnat av Jimmy och Fred på Barkarby station väntade riktigt god lax och besök från Skaraborg på mig. Inte nog med att Mikael och hans Marita var där, Niklas hade också bott över natt och snart dök Markus och Emil upp efter en golfrunda.

Hemma igen.

Vi skålade i bubbel och sedan högg vi in på Annelis goda mat. Och så snart jag ätit klart ringde en dam från Hallstahammar som hade läst VLT:s reportage och ville berätta om hur hon som 14-åring sett ett märkligt klot som betedde sig mycket underligt. En riktig intressant observation trots att det var länge sedan.

Transatlantiskt möte.

När övriga satte sig i soffan satte jag mig vid datorn för att vara med på ett möte med några europeiska ufologer och ett antal av de seriösa ufologerna på andra sidan Atlanten. Fick två genomgångar av nya statistiska undersökningar om humanoidobservationer och om färger i ufoobservationer.

Klockan 01.30 var det dags för sängen. Eller snarare, soffan. För det var där jag hamnade eftersom vi hade fullt hus med gäster.

Loading