månadsarkiv: juni 2023

Klart med Bokmässan och Lotta Bromé

Felix Herngren på TV4 i kväll.

På morgonen fick jag ett samtal från Soraya Hashim som är programledare för podden ”Sekter” och som jag suttit med som expert hos flera gånger. Soraya undrade om jag var intresserad av att vara med när podden gör en halvtimmes livepodd direkt från Bokmässan i Göteborg i slutet av september och det vore ju kul. Så jag tackade ja. Främst för att Soraya gör bra poddar men också för att det blir roligt tt komma till Bokmässan igen.

Efteråt jobbade jag på en stund med UFO-Aktuellt men hann inte klart med den sista artikeln innan jag tog bilen till Komethallen för att spela badminton med Stefan. Kan inte påstå att jag kände mig särskilt i form, trött efter förkylningen och för mycket sittande vid datorn.

Varmt som en bakugn i hallen också, men just den saken drabbade mig och Stefan lika mycket. Nu blev det inte någon av våra bättre matcher men jag är väldigt nöjd att jag orkade ta mig igenom (trött hela tiden!) och dessutom vann med 15–8, 11–15, 15–8 efter dystert länge i mitten av sista setet. Upp och ner som vanligt.

På vägen hem hämtade jag upp en kebabrulle och en sallad som jag och Anneli åt till lunch på verandan innan hon körde mig till tunnelbanan och sedan for jag vidare till jobbet.

När jag kom till DN satt Lotta Bromé i receptionen och eftersom vi gjort många radioprogram tillsammans slog jag mig ned och pratade en stund. Jag var ändå i god tid eftersom Anneli kört mig till Johannelunds tunnelbanestation. Det är alltid kul att träffa Lotta som är en av Sveriges absolut bästa radiojournalister. När vi skildes åt hade vi bokat en intervjutid som blir lite längre fram i höst.

Under kvällen fick Felix Herngren några minuter i ”Tilde” i TV4 där han frågades ut om sitt intresse för rymden. Felix berättade om den planerade ufoserien som jag och UFO-Sverige är inblandat i och såg till att Tilda inte ställde frågan ”tror du på ufo”, för det går ju inte att tro på oidentifierade flygande föremål eftersom de givetvis finns konstaterade både han och Tilde.

Felix var också noga med att nämna UFO-Sverige som han berättade kunde identifiera det mesta, men inte allt, och noterade att vi har världens största ufoarkiv. Något som Tilde nickade igenkännande till. Kort och bra blev det.

Jobbkvällen blev en blandning av lite Ukraina och franska upplopp och en del annat. Inget riktigt stort men hyfsad läsning.

Matpausen blev en vandring över bron för att hämta sushi. Jag min 17-bitars och Björn sin 13-bitars som vi sedan åt i DN:s entré.

Det blev rätt mycket skrivett under kvällen trots att låga nyhetsflödet, men så är det ofta. Istället för några få stora nyheter får man leta många mindre.

Klockan 01 bar det hemåt för att svara på några mess från Malin som jobbar med Rapport-Nytt och läsa ett par artiklar i New Scientist som jag sparat. En av dem om den märkliga ”Oh My God”-partikeln som är superenergirik och som man inte vet varifrån i rymden den kommer.

I säng 02.30.

Loading