Föredrag, möte och middag hemma

afumote131123
En lång och händelserik dag blev där jag började med att plocka upp Tatjana och Ulf Westman på väg ut ur stan. För klockan 12 var det bokat möte med Anders, Tobias och Peter i AFU:s arbetslokal i Norrköping med planering av nya UFO-Sverigesajten som en enda punkt på dagordningen. Eftersom Ulf erbjudit sig att hjälpa oss med att skapa den nya ufo.se-sajten så kom mycket att handla om vad han kunde tänka sig att göra, vilken tid han kunde lägga in, vilket program han ville jobba i och en hel del frågor kring vad som gick att genomföra.

Det blev ett bra möte (ni kan se oss här ovan) och det känns bra att vi nu har en person som är villig att satsa tid och egna resurser på att hjälpa UFO-Sverige så att vi äntligen får en modern och lättanvänd sajt efter alla dessa år. Nu har vi alltså Ulf som är både kunnig och villig att ge oss ett handtag, plus att han kan ställa upp som webbmaster när allt är klart.

Passade på att ringa och gratuleras Kaj som fyller år i dag också. Hurra för dig, Kaj! Det är du verkligen värd.

Hade förresten med mig en del kassar med böcker till AFU när jag ändå var där – mest från Sven Andersson men också från Per-Anders Åstradsson. Inga mängder, kanske 8–10 stycken. Men alltid något som kan hålla Anders och de övriga sysselsatta en liten stund.

Direkt efter mötet svischade vi iväg till Linköping där jag skulle hålla föredrag för ett tjugotal personer i föreningen Ljusgården. Mitt föredrag var en blandad kompott med fokus på ufo men med inslag av sekter och lite paranormalt. En bra publik med många vettiga och spännande frågor lyssnade och mitt två timmar långa anförande bröts bara kort för tio minuters fika som de flesta tog med sig in till föreläsningssalen.

Jag har varit här en gång förut, för några år sedan, men det var bara några få som hade varit med och lyssnat den gången. Och då var temat annorlunda. I dag hade jag alltså med mig Ulf och Tatjana, vilket var bra. Alltid mycket enklare när man slipper bära allting själv. Stort tack för handräckningen! Och förutom de två fanns två andra nyligen utbildade fältundersökare på plats, nämligen Tomas och Sofia Cedvén. Kul att ni kom!

Klockan 17.40 var det bara att så snabbt möjligt ta sig tillbaka hem till Järfälla där en massa gäster redan hade börjat middagen. För där satt Ylva, Andreas och Eva (med barnen Philip och Thea), Gunilla, Markus (Niklas hade hunnit sticka in till kompisar) och Mohamed Omar, Uppsalapoet och en gång en omstridd röst när det gällde synen på Israel och en hel del annat brännbart.

Jag hamnade i alla fall mitt i maten och fick chansen att prata med just Mohamed som inte bara har kommit ut med en ny samling poesi (”Skymning öfver Upsala”), som han dessutom läste för oss ur (vi satt fängslade!), utan också hade en hel del att berätta om den tid då han hade kontakt med en del mörkermänniskor på högerkanten, bland annat några Förintelseförnekare som är väl kända i ufobranschen.

Vill ni höra Mohamed läsa finns hans senaste bok på Youtube.

Det blev en riktigt trevlig kväll, inte minst för att vi fick träffa Ylva (alltid positivt) och Andreas och Eva med barn, vilket var allt för längesedan. Maten, som, gick på Kimatema var utmärkt och jag kan bara beklaga att jag smet från att hjälpa till med att laga den. Missade också försittningen i källaren med glögg, pepparkakor och grönmögelost. Men fick vara med och äta glass med fruktsallad på sluttampen.

När alla gett sig av till sitt så tittade jag, Anneli och Ylva på del två i Kennedyserien.

Här blir jag presenterad inför mitt föredrag på Ljusgården.
ljusgarden131123
Mohamed Omar läser en dikt ur sin nya bok.
omarochallaandra13
Jag och Ylva vid efterrätten.
ylvajag131123

Loading