Årsmöte på AFU och lokaltitt

hallinfo1402
I dag var det dags för årsmöte i AFU i Norrköping så jag plockade upp Carl-Anton i Nyköping och sedan körde vi, med bilen fullpackad med närmare 40 kassar böcker, tidskrifter och papper, till huvudlokalen på Ljuragatan. Men lika viktigt som årsmötet var ett besök i kulturkvarteret Hallarna där kommunen har en hel del lokaler varav några kan bli tomma under året. Ni kan se verksamhetsledaren Pelle Filipsson informera några av oss från AFU på bilden ovan.

Sedan blev det en rundvandring i den stora före detta industribyggnaden med 3,5 meter till tak och stora ytor på många håll. Själv fastnade jag för den lokal som i dag används av Östgötateatern men som kanske, kanske blir lediga eftersom teatern söker nya lokaler. Nu är inget enkelt och mångas frågor återstår att att besvara, inte minst om vi har råd att göra detta. Hyran blir dyrare och då måste vi få in fler sponsorer, uthålliga sponsorer, som kan täcka våra löpande utgifter.

Men visst var vi överens om att här fanns det potential för AFU så drömma kan vi ju alltid medan vi fortsätter att söka pengar i den verklighet som också kräver sådana.

Besöket tog två timmar och då hade jag och AFU-gänget också hunnit äta raggmunk med fläsk på Café Schwarz dessförinnan och jag hade tömt bilen på allt nytt som nu ska in i AFU-samlingarna. Vilket alltså inte var så lite. Och leveransen av dessa kassar visade med all önskvärd tydlighet varför AFU är i behov av en lokal och inte tio utspridda längs en gata. Jag fick köra till fyra olika lokaler för att allt skulle komma på rätt plats och slippa släpas längs trottoaren av Anders eller Håkan.

Styrelsemötet handlade om en del praktisk frågor kring vårt namnbyte från Arkivet för UFO-forskning till Archives for the Unexplained och de kontakter som Anders haft med Länsstyrelsen i frågan. Vi har också fått gå tillbaka till de gamla stadgarna för att kunna lösa detta vilket innebär att AFU:s styrelse från och med i dag består av Håkan Blomqvist som ordförande, Anders Liljegren som kassör och undertecknad som ordinarie ledamot med Leif Åstrand som suppleant.

Innan jag och Carl-Anton åkte gick jag igenom vilka dokument som ligger och väntar på skanning och vad som redan har gjorts när det gäller det material som vi hämtade i England i höstas. Och det växer ingen mossa på skanningspersonalen som med Leif i spetsen har lyckats skanna en stor mängd av detta.

Jag kunde också konstatera att en del band som jag lämnat nu var klara och kunde tas med hem igen tillsammans med en hårddisk. Men jag lämnade också min ena Drobo hos Leif för att han ska kunna kopiera över så mycket som möjligt av det som AFU har skannat hittills på den. Viktigt med en säkerhetskopia på annan plats och dessutom finns det mycket som jag själv kan ha nytta av i det skannade materialet.

När jag äntligen kom hem, efter ett stopp i Parthenons lager i Nyköping där jag fick en del tomma pärmar och köpte några böcker av Carl-Anton, så var jag hemma i Järfälla igen vid 19.30. Anneli var på Vårsalongen och Markus är ju kvar i Bryssel (han fick tillbaka sin väska i dag!) så det var bara Niklas och jag som satte oss framför ”Monica Z” och åt rostbiff med potatissallad som var mums!

Kom i säng vid 01.

AFU:s årsmöte med Håkan Blomqvist vid klubban och Leif Åstrand, Tobias Lindgren, Carl-Anton Mattsson, Clas Svahn och Anders Liljegren runt bordet.
afustyrelse1402
Tobbes tefat – Tobias på Rapportcentralen hittade en cymbal.
tobbestefat1402
En av lokalerna vi besökte var ett skoförråd som teatern i Norrköping har.
hallvandring1402
Klädförrådet låg lite längre in.
kladlager1402
En affisch som hängde på en vägg i Hallarna.
ufoaffischhallarna1402

Loading