Eeva, Hjorth och Kalla i Kungsan

markus1402bromma
I förmiddags körde jag Markus till Bromma där han tog flyget till Bryssel för att vara barnvakt åt Thomas och Kristinas småpojkar i några dagar. Det är faktiskt första gången han flyger ensam och det kunde kanske börjat bättre. När han kom fram så hade nämligen hans väska kommit bort och han fick börja med att fylla i en blankett och sedan hoppas att den dyker upp innan han ska hem igen på torsdag.

Själv åkte jag till Eeva i Hjulsta. Eeva hade nämligen hört av sig och ville lämna en låda med UFO-Aktuellt eftersom hon flyttat och inte längre hade plats för dem. Som medlem i gamla Stockholms UFO-förening hade hon också deras tidskrift men framför allt en del ufoböcker på finska som hon nu lovade att gå igenom för att se om hon kan skänka till AFU.

Jag stannade där nästan en och en halv timma och blev bjuden på smörgåsar och te. Eeva var trevlig och lättpratad så det var bara skoj att ses en stund.

På vägen tilbaka svängde jag till Jakobsberg för att beställa fler blad till mina tidningsurklipp, alltså de stora kartongblad som jag använder för mina artiklar i DN. Nu var de slut så jag fick beställa dem och när jag sa mitt namn tittade killen i kassan upp mot mig och frågade om det var jag som skrev i DN. Och det var det ju. Lite oväntat att bli igenkänd på det sättet.

Tankade bilen full på vägen hem för resan ned till AFU i morgon.

Hemma igen så satte jag mig och försökte få lite fason på alla Sune Hjorths papper. Sorterade in så mycket jag kunde i pärmar eftersom jag vill ha med dem till arkivet. Det är väldigt mycket papper och jag hann i alla fall titta igenom allt. Men mycket återstår att sortera in så det får bli till nästa gång. Strax efter midnatt var jag färdig.

Niklas drog till Kungsträdgården efter lite skoljobb och var med och tog emot en del av de svenska OS-hjältarna. När Charlotte Kalla dök upp i en buss på lite närmare håll hade han bara paddan framme men bilden blev helt okej ändå. Ni kan se den här nedan.

Anneli och jag satt i soffan och tittade på ”Kon-Tiki”, filmen om Thor Heyerdahls fantastiska och lätt chansartade segling över halva Stilla havet 1947. En bra film men man undrar ju alltid hur mycket som är sant och hur mycket som lagts till för dramaturgin. Det var så länge sedan jag läste boken att jag i ärlighetens namn inte kan säga vad som var vad.

När Niklas kom hem satte vi oss och tittade på hans bilder från Kungsan och jag fortsatte sedan med att göra i ordning tre pärmar med urklippta väderartiklar som jag fick av tevemeteorologen Karl-Einar Karlssons änka för något år sedan. I säng efter 01 blev det.

Eeva skänkte sina gamla UFO-Aktuellt till AFU.
eeva14hemma
Charlotte Kalla med alla OS-medaljerna fotad av Niklas.
kallakungsbuss14
Några av de svenska medaljörerna på scenen.
oskungsan14

Loading