Vallentunavågen

Eftersom det snart är exakt 40 år sedan den stora ufovågen i Vallentuna inträffade så håller jag på att skriva en artikel om denna till DN:s Stockholmsbilaga. Har ju pratat med några av de inblandade tidigare under åren men har gjort nya intervjuer nu i dag. Dessutom har jag bokat tid med ett av vittnena till i morgon då jag åker upp till Vallentuna.

Vallentunavågen är märklig och innehåller händelser som inte är så lätta att se en enkel förklaring på. Nu när dagen nästan är slut kan jag bara konstatera att jag ägnat nästan hela den åt att läsa och skriva och intervjua om det som hände runt Vallentuna för 40 år sedan.

Parallellt med skrivandet har jag börjat frosta av kylskåpet som är lite sjukt och får hit en tekniker från Electrolux för att fixa det i morgon. Bara att hoppas att han kan ordna till det eftersom avfrostningen inte fungerar som den ska.

Fick lite trevlig post i form av frimärken från Gunnar Karlsson (Tyskland och Böhmen och Mähren) samt fyra danska minnesmynt från Ole i Oslo. Mynten kom ut 2013 och föreställer fyra upptäckter: Tyche Brahes nova 1572, Ole Rømers uppmätning av ljusets hastighet 1675, H. C. Ørsteds upptäckt av elektromagnetismen 1820 och Niels Bohrs atomteori 1913.

Har också hunnit hjälpa Discovery Channel med en liten sak som de bett mig om för ett kommande program. Vi får väl se om det blir till någon nytta för dem.

Kvällens mat blev ett samprojekt mellan mig och Anneli där jag hackade det gröna och Anneli stekte köttfärsen och dukade. För det blev tacosdags för mig och Niklas medan Anneli själv satsade på en grön tallrik. Drack en god öl från Randers bryghus som väl matchade de starka tacosskalen.

Medan jag väntade på att isen skulle smälta klart skrev jag färdigt ett utkast till artikeln om Vallentunavågen, 2.000 tecken för lång. Nå, det får jag antingen kapa eller förhandla mig fram till mera plats för. Först får vi se vad mötet i morgon ger.

Nu är klockan snart 01 och isen börjar så sakteliga ta slut.

Frimärken från Gunnar.
gunnarstamps140226
Minnesmynt från Ole.
ojbmynt140226

Loading