Intervjuad för skolarbete och Deep Purple

Brev från Ulf Lundkvist i dag.

I dag skiner solen och det ser trevligt höstlikt ut genom fönstret. Själv har jag hållit mig inne under större delen av dagen till skillnad från i går då det blev en Norrköpingsutflykt. En kort tur till brevlådan avslöjade dock att det var rätt blåsigt där ute. Under förmiddagen blev jag intervjuad av två elever på en skola i centrala Stockholm som arbetar på ett större arbete om den kristna sekten Plymouthbröderna. Bra samtal via Zoom.

Jag har jobbat vidare med planeringen av fältundersökarkursen och nu börjar det bli fullt på den, vilket är härligt! Riktigt kul att hälften av de som hittills anmält sig, 25 stycken, är nybörjare som lockas av vår verksamhet. Det är enbart positiva saker som händer inom UFO-Sverige och AFU just nu och det visar att många har förstått att det vi sysslar med inte bara är spännande utan också seriöst och grundat på kunskap.

I dag fick jag ett brev från illustratören Ulf Lundkvist och det är alltid trevligt när tecknare som skriver till mig lägger in en liten illustration i slutet. Som den ni kan se högst upp i bloggen. Ulf skickade också med några andra fina illustrationer och jag hoppas att vi kan ha mer samarbete framöver.

När Anneli kom hem satt jag vid datorn men efter ett par timmar fixade jag soppa och så åt vi middag innan det var läge att ta bilen till parkeringen under Globen och sedan vandra till Johanneshov där Deep Purple uppträder i kväll.

Vi var där i god tid men förvånades över den superlång kön till biljettkontoret när vi gick till en av de fyra insläppen. Där blev vi stående i tjugo minuter utan att vi rörde oss en meter. Orsaken var att biljettsystemet havererat och inga biljetter kunde läsas. Och kön förklarades av att de som köpt sina biljetter väldigt tidigt under året var tvungna att byta in dem till nya biljetter av samma skäl som ovan.

Till slut kom vi i alla fall in och passerade säkerhetskontrollen utan något ping.

Vi satt på rad 23 på Hovets branta läktare och vid 19.30 drog Jefferson Starship igång i 45 minuter. Ett helt okej förband!

22.45 stod så äntligen Deep Purple på scenen och det blev en riktigt bra konsert med stor närvaro, bra låtar och briljanta soloprestationer av hela bandet. Det värmde ett 70-talshjärta att man inledde med ”Highway star”, en av mina absoluta favoriter, och senare fick vi också höra pärlor som ”Lazy” och ”Blind man cries” för att en timme och en kvar senare avsluta med sex minuter långa ”Smoke on the water”. En av de bästa låtar som gjorts.

Härligt att kunna filma den (se ovan) utan att det var förbjudet och då är det lätt att tänka tillbaka på alla de gånger i ungdomen som man smugglat med sig både kamera och bandspelare in bara för att man älskade bandet som spelade.

”Smoke on the water” har ju ett par textrader (efter en minut på min film ovan) som också gör låten extra speciell för mig som är Zappaälskare:

Frank Zappa and the Mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground.

Dramatiskt så det räcker och blir över.

Mycket folk.

När extranumren var över var det en mycket nöjd publik som lämnade arenan och då hade konserten hållit på i 90 minuter vilket var helt okej.

Klockan 23 var vi hemma, tog en macka och lade ut filmen på Youtube. Då hade Anneli redan börjat sussa. Själv läste jag mejl och hittade ett som var lite spännande – Nasas Marshelikopter har hittat ”ett främmande föremål” på Mars. Kika själva och fundera över vad det kan vara.

Jo, Amazon hade lyckats leverera en bok jag beställde för sex veckor sedan: ”Space oddities – Forgotten stories of mankind’s exploration of space” som jag ser fram emot att läsa. De senaste dagarna har jag fått mejl från leverantören om att boken är på väg och eftersom jag kryssat ”ja” på en fråga om de kunde lämna den utanför dörren om jag inte var hemma så var jag inte förvånad över att den låg just där när vi kom hem.

Kanske hade jag varit lite mer imponerad om de lagt boken i vår stora brevlåda vid tomtgränsen men så blev det nu inte. För säkerhets skull skickade de med ett sms med frågan: ”Hur var din leveransupplevelse?”

Jag måste nog ta mig en ordentlig funderare på hur det kändes att faktiskt få den vara jag beställde levererad till mig. Får nog sova på saken.

En sak till. I inkorgen i Messenger låg ett trollmeddelande från en som försöker lura mig på pengar. Men något har nog gått fel när de som skapade inlägget använde Google Translate. För visst är det ett ”inte” som inte borde vara där! Nå, något svar fick ”hon” inte och därmed får jag heller inte några 227 000 euro. Lite synd kanske…:

”Jag skulle vilja göra en donation av denna summa innan min död, må mina dagar vara räknade i brist på denna sjukdom som jag inte hade något botemedel mot men ett lugnande medel i Kanada, jag skulle inte vilja veta om du kan dra nytta av denna donation.”

En tråkig historia.

Loading