Träden klippta

Niklas tog hand om topparna.

I vanlig ordning vaknade jag alldeles för tidigt så det var bara att gå upp, ta en macka och sedan ge sig ut i det fina vädret för att ta hand om träden. För det vi påbörjade i går skulle fullföljas i dag och då handlade det om att klippa tre fruktträd.

Men vi tog också ett tag med att rensa ogräs ur häcken.

Anneli i klippartagen.
Jobb i solen.

Det gick snabbt då vi var tre, jag, Anneli och Niklas, som jobbade på med att klippa och ansa och Niklas fick ta hand om det som fanns högst upp dit han fick klättra. Många svarta soppåsar blev det och nu kommer vi att få köra bort detta under några dagar.

Anneli fixade lunchen medan jag och Niklas jobbade klart det sista men sedan var det dags för mig att ta mig till jobbet. Och som sällskap hade jag åter Stephen Kings ”Hjärtan i Atlantis” som är fortsatt riktigt bra läsning.

Under dagen hjälpte jag en Facebookvän med att identifiera en ljuspunkt på himlen som han hade filmat. Inte lätt att vara helt säker men det som syntes bar alla kännetecken på att vara en satellit.

På jobbet var min uppgift att bevaka kriget medan flera av de andra redan hade börjat skriva om reduktionsplikten och förbereda bevakningen av kvällens partiledardebatt i SVT. Rätt nöjd med att slippa det eftersom jag gjort rätt många sådana direktreferat.

Maten intogs med Björn på Ewog. En pad Thai med räkor blev det. Jätteportion i vanlig ordning men det var ändå den lätta ommöbleringen på restaurangen som fångade vår uppmärksamhet. Vårt bord hade hamnat på en liten upphöjning och med ett par halva staket bakom sig.

Hem 01. Nu är jag ledig några dagar men ska tillbaka till DN redan i morgon.

Så här har det dett ut tidigare år när det gällde trädklippningen:

2023 – 7/5
2022 – 17/4
2021 – 30/4
2020 – 29/3
2019 – Veteranpoolen
2018 – 28/4
2017 – 17/4
2016 – 1/5
2015 – 3/5
2013 – 7/4
2012 – 25/3
2011 – 3/4 och 10/4
2008 – 5/4
2006 – 8/4

Loading