Två timmars firande hos Jiar

Jag och Jiar.

Efter lite hemmajobb tog jag bilen till andra sidan Danvikstull för att vara hemlig present åt musikproducenten och discjockeyn Jiar Garmiani som fyllde 40 år i går. Jiars kompis Arian hade bokat upp mig för fika med Jiar eftersom han är väldigt ufointresserad. Han blev riktigt överraskad när jag ringde på!

Så där satt vi i ett par timmar och hade det riktigt trevligt! Vi pratade om allt mellan himmel och jord och förutom mig själv hade jag med några presenter, en bok, en nål från Arbetets museums utställning och så affischen till ”UFO Sweden”.

På vägen hem ringde jag upp en man från Kristianstad som sökt mig under mitt och Jiars samtal och han visade sig ha träffat mig när jag höll föredrag på museet i Kristianstad för ett antal år sedan. Nu ville han mest bara prata men också beställa några prylar som jag lovade att fixa åt honom.

På vägen hem fick jag också telefon från Anneli och så hämtade jag henne i Jakobsberg så att vi kunde åka till Ica Viksjö för att kika på olika plankor som man kan beställa genom dem. Maten ska vara till en fest vi ska ordna i augusti så vi är verkligen ute i tid.

Och i dag är det ju den 17 maj som i mångas ögon är Norges nationaldag, men detta datum är också årsdagen för när jag startade min lilla förening hemma i Mariestad 1974, UFO-Mariestad. Nästa år är det femtio år sedan. Det får jag nog fira på något sätt. I år nöjer jag mig med att notera detta.

Hemma från Viksjö åt jag en väldigt försenad lunch och sedan satte jag mig vid datorn för att jobba med mina föredrag till helgen. Försökte beta av en del mejl som ramlade in i en stilla ström också. Har förresten fått några riktigt fina illustrationer från vänner och konstnären och musikskaparen Andreas Cromnow som föreställer Gösta Carlsson-fallet. Jag kommer att visa dem lite senare när han är helt klar och har skickat dem på en sticka.

Dessutom har Andreas skänkt en slant till AFU. Och med tanke på att han själv inte unnar sig särskilt mycket så var det en mycket fin gåva. Tack, Andreas!

Under kvällen har fokus varit på mina föredrag som jag nu känner mig rätt klar med, men punkt sätter jag först i morgon. Sedan måste jag vara klar. Det tar sina timmar innan jag blir nöjd och dessutom ska det funka med tiden. Det finns inget värre än föredragshållare som inte håller tiden.

Det ena ska handla om gåtfulla ufofall och det andra om det som händer i USA just nu.

I säng strax före 01.

Loading