Dagsarkiv: 7 juni 2024

Till Rimbo och hämtar böcker

Boktransport.

Jobbade på med mina UFO-Aktuelltartiklar på förmiddagen innan jag körde Anneli till Viksjö för att hon skulle spela golf. Själv åkte jag hem och ringde upp vännen Mats och fick klartecken för att hämta honom i Solna vilket jag gjorde.

Sedan bar det av till Rimbo där elva mindre flyttlådor med böcker väntade, böcker som Mats bror var snäll att transportera från förrådet där de stått till min bil en bit längre bort.

Vi var verkligen ute på landet och det blev lite spännande när vi mötte en stor timmerbil på den allt annat än breda vägen, men det fanns en möjlighet att backa till en lite lucka där vi kunde släppa förbi den.

På vägen dit och tillbaka pratade vi om astronomi och fenomen som är våra gemensamma intressen. Mats berättade om en märklig ljudupplevelse han haft 1986 och jag hoppas kunna publicera den i någon kommande bok. För udda var den.

När jag lämnade Mats i Solna var det bara att köra hem och öppna alla kartongerna och innehållet var bättre än vad jag hade väntat mig. Det tog flera timmar att sortera det hela men nu står böckerna som ska till Tidan i garaget och de som ska till Uppsala nere i källaren.

Framåt 18 kom Markus och så grillade vi biff med kappa och sparris som vi åt med kokt färskpotatis. Gott, det behöver jag knappast påpeka. Efter maten blev det soffa för att titta på friidrotts-EM där det inte gick så bra för svenskarna som man skulle ha hoppats. Men kul att se i alla fall.

Min vän David Clarke har nyligen publicerat en blogguppföljning när det gäller det så kallade Calvinefotot som ni kunde läsa om i UFO-Aktuellt fören tid sedan och i min senaste bok under rubriken ”Den bästa bilden”. Clarke har inte lyckats spåra männen som han tror tog bilden trots att han lagt ned enormt mycket tid på det. Men allt fler fakta pekar, menar han, på att det diamantformade föremålet kan ha varit en föregångare till stealthplanet F-117A, kallad ”Hopeless Diamond”.

David kommer säkert att fortsätta sitt arbete när det gäller Calvinebilden men att informationen kring den skulle släppas fri är knappast troligt eftersom det rör Storbritanniens förhållande till USA och ett projekt som man i så fall ljugit om.

Och så blir man ju rätt glad när en läsare av min nya bok messar mig: ”Hemma nu och läst klart boken som är FANTASTISKT välskriven och pedagogisk.”

Sist på kvällen jobbade jag på med mitt föredrag som jag ska hålla på ”Ponduroza”, ett kafé i Östergötland klockan 15 i morgon.

Vid midnatt var jag i säng.

Loading