Dagsarkiv: 8 juni 2024

Till Ponduroza för föredrag

Inte världens största teveskärm.

I dag åkte jag och Anneli de 20 milen till Gårdeby och nostalgicaféet Ponduroza för att jag skulle hålla föredrag om ufo och paranormalt. Jag var där för ett år sedan och det är ett trevligt café där gästerna sitter utomhus under tak och lyssnar medan jag visar bilder på storbildsteve och pratar.

Det hela drivs av Cristina och Per Aguilera Andersson och innehåller en himla massa roliga och häftiga nostalgiföremål från förr. Ett litet museum i sig som man kan gå och titta på efter fikat. Inte så litet heller faktiskt.

På vägen ned stannade vi till i Nyköping för att hämta Carl-Anton och sedan var tanken att vi skulle göra ett stopp på AFU för att jag skulle lämna rätt många kassar med böcker, men vi valde att köra direkt till Gårdeby istället.

På plats mötte oss Per och sedan testade jag tekniken som visade sig inte fungera så bra men sedan caféets ”tekniker” bytt ut hdmi-kabeln rullade allt igång. Man vet aldrig hur det ska gå med tekniken när man kommer till ett ställe för att prata.

Eftersom Ponduroza ligger hyfsat avsides räknade jag inte med någon stor publik men det blev i alla några fler än förra året, vilket innebar 17 åhörare. Jag pratade på i 70 minuter och tog frågor under tiden och efteråt var det flera som berättade om egna upplevelser.

Av någon anledning hade Per bytt ut den stora och fina teveskärmen från förra året till en betydligt mindre vilket kanske inte var optimalt. Men å andra sidan satt folk inte så långt bort. De som kommit för att lyssna kunde fika eller äta en pizza under tiden och stämningen var fin.

Ola i diskussion med Anneli.

Innan vi lämnade denna lilla oas satt vi och pratade med några av åhörarna, en av dem som heter Ola, berättade att han var i färd med att skriva en låt som utgick från kapitlet om spökerierna i Velgunaho som jag tar upp i en av mina böcker. Det vore ju rätt häftigt att ha inspirerat till musik!

Tobias hjälpte oss in.

När vi kom tillbaka till Norrköping blev det ett stopp på AFU i alla fall och då upptäckte jag att jag inte hade några nycklar till huvudlokalen, vilket jag trodde. Mina nycklar gick bara till UFO-Sveriges lager. Så jag ringde Tobias som turligt nog bara var åtta minuter bort i bil och så kom vi in.

På Cilli.

Dessutom passade Tobias på att spela in en kort Instagramfilm med mig innan vi sa tack och hej och körde till Chilli för att äta. Pizza till alla tre.

Nästa stopp var Nyköping där Carl-Anton klev av och sedan hem i regnet. Skönt att ”landa” i Skälby igen efter 40 mil i bil i dag. Softade lite i soffan samtidigt som vi såg på friidrotts-VM och jag sorterade böcker.

Framåt 23.30 var det dags att sikta på sängen.

Jo, en sak till blev faktiskt gjord i dag. På förmiddagen, innan vi åkte strax efter 10, skrev jag klart en krönika och skickade in den till DN. I morgon blir det ännu mera skrivande.

Här pratade jag i dag.

Loading