Dagsarkiv: 17 juni 2024

Litet föredrag och okej från Avi

Bokcirkeln samlad för mitt föredrag.

Dagen började med att vi och grannen träffade en man som inspekterade vår alldeles för höga syrenhäck och sedan gav oss ett pris på vad det skulle kosta att klippa den och transportera bort alla kvistar. Det kände vi oss nöjda med eftersom det numera krävs motorsåg för att klippa grenarna.

Rejäla burgare.

Stack sedan iväg till företagsposten med en bok som en dam beställt som present åt sin man, tankade och körde hem. Och lunchen, den lagade vi tillsammans, och sedan åt vi den i värmen ute.

Har suttit en stund för att fixa ett föredrag som jag skulle hålla i Häggvik under eftermiddagen. Faktiskt på Klasrovägen den gata som Boris Jungkvist en gång i tiden bodde på när han hade UFO-Häggvik. Lite historiens vingslag.

Anneli var också med när damerna i bokklubben bänkade sig: Ylva, Tina, Maria, Eva och Lisbeth och efter en stund också Tinas man. Det blev en rapsodi med ufo- och det okända-tema som tog drygt en timma och de flesta satt i soffan och tittade på en storbildsteve.

Mat- och pratdags i uterummet.

Efteråt blev det mat i det trevliga uterummet och bokklubben fick prata igenom sin senast lästa bok, men samtalet irrade snart iväg till mycket annat också. Bland annat om Luleå där både jag och Anneli bott men också Ylva och så även Tinas man. Alla under 80-talet.

Under dagen var jag också i kontakt med Avi Loeb och såg till så att han ställer upp som en av föreläsarna när Linköpings universitet kör sin 7,5 poängskurs om ufo i vår. Det blir ett intressant tillskott till en växande lista av spännande föredragshållare. Pratade även med professorn som håller i det hela och tipsade honom om Barron som vi träffade på AFU i går.

Pratade också med en dam i Södertälje som jag haft kontakt med tidigare när det gäller det berömda ”Jarl”-fallet, alltså det som Henry Kjellson tar upp i en av sina böcker om forntida teknik och där en man som kallar sig ”Jarl” påstår sig ha sett och filmat hur tibetanska munkar med hjälp av stora trumpeter (dungchener) fick stenblock att levitera till en högre höjd.

Den påstådda händelsen har intresserat många genom åren, även mig, och jag börjar få ihop en del nya pusselbitar där. Nu hade damen i alla fall äntligen tagit sig upp på vinden, som jag har tjatat om några år, och där hittat en låda med papper som hon bedömer som ”intressanta”. Nu ska hon gå igenom dem och sedan får vi se var vi hamnar.

Sist på kvällen såg vi Frankrike vinna över Österrike i EM-fotbollen. På ett självmål. Österrike var det bättre laget och imponerade på mig medan fransmännen inte alls levde upp till sitt favoritskap. Det var nästan tråkigt att de fick stryk, men genom att inte vinna fick jag i alla fall rätt i mitt EM-tips.

Det blev sängen vid 23.30.

Loading