Tiosekundersgig

badpojkar1007

Tio sekunder lät ju inte mycket så jag tackade glatt ja till en förfrågan som en kille på Facebook ställde till mig i går. Han undrade om jag inte ville vara med på en vinylplatta som skulle ges ut som ett slags konstprojekt under arbetsnamnet The Amsterdam sessions. Är inte säker på riktigt vad det hela går ut på men det verkade kul och tio sekunder har man ju alltid över.

Sagt och gjort engagerade jag Niklas och Markus, skrev ett ”manus” och gick ner i källaren där vi plockade fram elgitarren. Värre var det att hitta ett ”instrument” som kunde låta som en duns, för det var vad jag behövde i slutet av ”låten”, eller kanske vi ska kalla det hela för en ljudinstallation. Det är nog bättre.

Tanken var att jag skulle säga några ord om jordkast, detta häftiga fenomen, och att Niklas skulle dra en ton som lät som att något flyger på gitarren innan Markus skulle sätta punkt med dunsen när jordkastet, som kan väga flera ton, landade på marken. Vi testade med lite lådor av olika slag och med att dunka igen frysboxens lock men det var först när vi tryckte fast en renspump i gummi i golvet och drog loss den som vi blev nöjda.

Sedan var det bara att ta fram den digitala bandspelaren och spela in! Det gick på ett par försök och nu har jag mejlat iväg eposet. Ska bli kul att se vad de gör av det.

Annars var jag och Anneli uppe med tuppen för att lämna in DAD och få de lösa listerna fixade plus en sak på instrumentpanelen. Därefter var det bara att sätta sig vid datorn (Anneli valde sängen – säkert smartare) för att under några förmiddagstimmar knåpa ihop en 2.000 ord lång spalt om ufo till nummer 2 av UFO Matrix som är en ny, kommersiell (nåja) ufotidskrift. Vid lunch var jag i princip klar. Putsade lite i kväll, skannade fyra bilder och så iväg med det hela.

Omslaget till nummer 1 kan ni se här nedan. Jag vet, det är inte det mest seriösa jag har sett. Men jag får skriva precis vad jag vill så det känns okej i alla fall. Den går ut i ett stort antal butiker vilket är bra men med tanke på hur svårt ufotidskrifter har att överleva så ger jag denna högst året ut. Fast vem vet. Kul att någon försöker i alla fall.

Har också kört några tiotal varv till med Niklas men i dag testade vi att backa också, och det gick rätt bra. Lyckades också engagera pojkarna i att skrapa bort gammal målarfärg på verandastaketet som är i stort behov av att målas om. Det gjorde de med den äran. Anneli har varit en sväng till Ylva medan jag bevakat hemmet.

När det gäller UFO-Aktuellt så gick tidningen, plus UFO-Norges del, via Håkan till en server i Estland i dag. Där kunde jag titta igenom den (efter sju sorger och åtta bedrövelser när det gällde att komma in på ftp-servern) och hittade två fel som Håkan rättar till på måndag. Sedan blir det tryckning.

Satte mig och skannade ett antal bilder av Daniel Fry som ska ner till AFU och hade flera samtal med Håkan Blomqvist och Ernst Linder för att kunna placera några, tagna i Sverige, i tiden. Fry var ju här 1970, faktiskt vid två tillfällen visade det sig.

I kväll tog vi bilen till Allmänna badet för ett kvällsdopp. Skönt. Ni kan se grabbarna ovan. Förutom att jag åkte i badbyxorna dit men glömde de vanliga shortsen hemma vilket gjorde att jag fick sitta iklädd badhanduk på vägen hem. Anneli körde.

ufomatrix1

Loading