Fall från ovan

Varm dag och vi kokade nästan i bilen när jag och Anneli åkte till Systemet och Ica Viksjö för att handla inför hennes fest om drygt en vecka. För då blir det 50-årsfest. Ännu återstår en hel del att ordna men jag tror att Anneli har koll på läget. Fast vi saknar några bord som vi måste ordna.

När allt var handlat blev det en riktigt god sommarsallad med räkor, ägg och en massa annat på verandan.

Har fortsatt att fixa med mina papper, ett arbete som jag nog skulle kunna ägna mig åt resten av året utan att bli klar. Men jag fick i alla fall en totalt överfull och osorterad pärm med artiklar om mystiska nedfall att hamna i två pärmar och nu under tydligt märkta flikar. Grodor, synålar, människor, flygplansfönster, fiskar, maskar och stenar är bara några av de föremål som under århundradena har rapporterats falla från himlen. Spännande och inte så lite märkligt i många av fallen.

Har också haft en del epostutbyten med ufologen och författaren Keith Chester som vill ha hjälp med uppgifter om spökraketerna. Jag har också pratat länge i telefon med den gamle ufologen Ingvar Damm som är sugen på att vara med på ett hörn igen och som dessutom har en hel del material från 1970- och 80-talet som han vill skänka till AFU. Och så slog jag en signal till Bevan Berthelsen som nu har fått sin hand gipsad sedan läkarna missat att han brutit ett ben i den – och det för mer än en månad sedan!

Ett annat av mina samtal, de var rätt många i dag, gick till Leif Åstrand, också han en gammal ufolog som ni kunde läsa om på Håkan Blomqvists blogg härom dagen. Leif kommer om allt går som vi hoppas att få ett Fas 3-jobb på AFU där han kommer att bli en viktig medarbetare, inte minst med tanke på att han kan mycket om ämnet. Det vi pratade om gällde en planerad omgörning av UFO-Sveriges hemsida (välbehövlig) som han mycket väl kan komma att kunna hjälpa till med. Men först måste han alltså godkännas för jobbet.

Annars har det varit ännu en fantastisk sommardag som jag återigen lyckats undvika att tillbringa på stranden. Fått rätt mycket gjort här hemma istället. Kvällsmat på verandan givetvis och sist lite filmtajm med Anneli i soffan när vi såg på ”Recount” med Kevin Spacey om USA-valet 2000 då allt avgjordes i delstaten Florida där till slut George W. Bush vann och Al Gore förlorade. Ett val som var mycket omstritt och där USA:s Högsta domstol till slut stoppade den rösträkning som skulle ha kunnat gett Gore jobbet. Man undrar ju hur världen hade sett ut i så fall.

Gjorde också en stor insats då jag rensade tvättställsavloppet som måste få sig en genomkörare varje år. Men det är så förtvivlat svårt att få ihop det så att det inte läcker sedan! Plastskit givetvis.

Loading