Hyllor och Zeppelin

camjuli10

Natten var lång, varm och avbruten med en hel del uppvaknande på grund av just värmen. Men när jag gick upp för att äta frukost med Håkan B vid 08.30-tiden så kändes det ändå rätt okej. Håkan skulle ner till AFU för att jobba några timmar medan jag satte mig i bilen, som gudskelov stått i skuggan och var sval och skön, och körde upp till Carl-Anton i Nyköping som hade en bunt LP-skivor med Led Zeppelin som jag skulle ha.

Vi satt och pratade en stund och sedan gick vi ned i källaren där Parthenon förlag har sina böcker för hämta skivor och en del böcker som Carl-Anton lagt undan till mig och AFU. Dessutom hittade jag en new age-bok som Annelis syster Lena letat efter så den slog jag till på efter en snabb telefonkontroll med Lena själv. På bilden ovan kan ni se Carl-Anton i boklagret. Vill  ni köpa nya eller antikvariska böcker om ufo, det okända, new age och en hel del annat så kan ni gå in på Parthenons hemsida.

Sven i Falköping ringde och var lyrisk över ”Moonfire” som han läst i flera timmar i natt. Norman Mailers språk var till och med vassare än bilderna i boken, menade han. Håkan E ringde och var något mindre nöjd eftersom det hade blivit något fel på pdf-filen med UFO-Aktuellt/UFO som nu ligger i Estland vilket innebar att han fått tillbringa också delar av sin andra semesterdag på jobbet för att rätta till saker. Nu satt han i alla fall på Konsum och petade i sig lite mat vilket är mer än vad jag kommer att hinna göra i dag.

För nästa anhalt var Älvsjö och arbetskamrat Monica som ni kan se bilden här nedan. Monica lovade nämligen redan i vintras att skänka två fullstora Billybokhyllor till AFU och jag lovade hämta dem. I februari… Nu belönades mitt besök med några mackor och saft och sedan tillbringade vi en svettig stund med att montera isär båda två eftersom vi fastnade i trappan med den ena vid första försöket och fick krångla oss tillbaka upp.

Så nu är jag hemma i Järfälla igen efter den lilla turnén. Fick en hel del gjort i alla fall vilket var skönt. Hemma fixade jag ordning på mina fantasyböcker som äntligen hamnade stående och inte liggande i en hyllan och sedan satte jag och pojkarna igång med att måla sista lagret med vit färg på verandastaketet, något som Anneli och barnen har fixat första vändan på när jag varit på vift. Jag är klart imponerad över deras arbetsvilja. Själv gick jag sedan vidare till att göra rent en träpanel under köksfönstret med målarsoda för att kunna måla den i morgon.

Rätt så sent så bestämde vi oss för att titta på ”Alice i Underlandet” hela familjen och den visade sig vara bättre än jag hade trott. Lagom underlig (fast inte lika underlig som böckerna) och välgjord.

Och så kom de gamla kära lysande nattmolnen igen. De driver in från norr och rör sig sedan mot nordväst under midnattstimmarna. I natt var det ordentligt starka och jag kunde inte låta bli att fotografera dem, som vanligt. Nu när jag har gått in igen kan jag se hela skådespelet utanför mitt arbetsrumsfönster. Så himla vackert!

Ännu en UFO-Sverigemedlem har börjat blogga. Anders Berglund, som just nu befinner sig tillsammans med Amanda Fredriksson utanför Åre för att intervjua en ufoobservatör, skriver på den här adressen.

Monica blev glad över att bli av med hyllorna.

monicagullberg10

Niklas och Markus i målartagen.

grabbarnamalar10

Nattlysande moln en halvtimma efter midnatt. Den lilla lysande pricken högt upp i bildens mitt är stjärnan Capella och den lilla röda linjen strax till höger under Capella är ett flygplan.

nattmoln100714

En timma senare, vid 01.30, såg de ut så här.

nattmoln100714_02

Loading