Förberedelser

helaslakten1007

Det dummaste jag gjort i dag var att bada med bilnycklarna i badbyxfickan. Det tog nog en kvart innan jag upptäckte att jag hade dem i fickan. Inte bra. Eftersom dagens bilnycklar är elektroniska så var det inte utan att jag var lite orolig när jag försökte låsa upp bilen efteråt. Men det hade faktiskt gått bra.

Annars var badet härligt, säkert 23 grader varmt enligt uppgift. Klart varmast i sommar i alla fall även om Ylva påstod att hon badat i 27-gradigt vatten i en sjö i Finland härom dagen.

Dagen har gått i förberedelsernas tecken med färd till Coop med kompletteringshandling som jag och Niklas fixade medan Markus lyxade sig på golfbanan. Ylva dök upp och hjälpte Anneli med att ordna lite av maten inför morgondagens fest och jag förberedde den också på mitt sätt. Men det är hemligt tills i morgon.

Kusinerna från Dunderhult och från Paris dök upp framåt eftermiddagen tillsamman s med mormor och det blev stor släktmiddag som jag och Anneli fixade i form av grillad kyckling med färskpotatis och en del annat godis. Kul att ha de fyra andra såpojkarna här. Mikael slog upp ett tält bakom huset där Emil, Rasmus och han ska bo tillsammans med Niklas och Markus i natt. Linus och Casper bor på hotell med sina föräldrar Tomas och Kristina och så mormor Raili.

Dagens problem visade sig när jag och Niklas kom till åttonde våningen på Annelis jobb för att hämta tre bord som hon blivit lovad att låna från lunchmatsalen. Borden vägde säkert femtio kilo styck och var alldeles för stora för att få in i vår bil. Vi fick helt enkelt åka tomhänta därifrån. På vägen hem, efter att ha lämnat Niklas hos frisören, åkte jag förbi scoutlokalen där jag visste att några hade hyrt in sig. Frågan var om de hade numret till dem som skulle dit i morgon – och det hade de. Så jag ringde och frågade om de behövde alla borden eller om de kunde låna ut tre till oss. Och det kunde de om jag bara kontaktade den uthyrningsansvariga först.

Hon var lite tveksam att låta oss ta med några bord därifrån men efter att jag hade berättat om vår belägenhet så sa hon ja så nu kan vi plocka upp dem i morgon klockan 12. Skönt att det löste sg.

I kväll har det varit samkväm och lek för barnen på fotbollsplanen, god mat och god dryck och lite bildvisning. En bra dag helt enkelt. Och så tog vi en gruppbild med mig bakom kameran: Mormor Raili stående i mitten och med Markus till vänster om sig. Annars från vänster: Ylva Carlsson (inte släkt), Kristina, Mikael, Lena, Emil, Thomas, Kasper, Linus, Niklas, Rasmus och Anneli.

Jag, Mikael, Niklas och Markus avslutade med filmen ”Offside” i soffan. 01.30 kom vi i säng.

Loading