50-årsfest för Anneli

50arsfolketanneli

I dag har vi huset fullt med folk då Anneli firar att hon fyller femtio år den 22 juli. Lite tjuvstart alltså. På förmiddagen har vi byggt partytält på gården, torkat stolar, fixat med mat, kylt öl och en massa annat praktiskt.

Varmt? Japp, precis som vanligt men gudskelov ingen direktsol i dag. (Det blev faktiskt en regnskur på 2 mm under kvällen men då satt vi väl skyddade under partytältets tak).

Av Annelis 50 år har jag känt henne i 29. Vi träffades 1981 när jag gjorde reportage på en scouthajk som hon var med i. Då var hon alltså 21 år och jag två år äldre. Efter idogt arbete så fattade Anneli att det nog var lika bra att inse att vi två skulle slå våra påsar ihop. Och så blev det. Att hon har blivit femtio är nog lika svårt att fatta som när jag själv fyllde lika mycket för två år sedan.

Min present till henne blev ett halsband som jag tror att hon kommer att gilla. Avråddes å det bestämdaste av vännen Monica att köpa något nyttigt. Ett bra råd.

Förutom halsbandet gjorde jag ett bildspel med 309 bilder på Anneli från det att hon var riktigt liten tills i dag. Jag kopplade in datorn till 42-tummaren och så fick bilderna rulla upp där medan gästerna smuttade på champagnen och åt ostpinnar. Ni kan se en del av gästerna på bilden här ovan. Maten serverades i köket men sedan satt vi ute i trädgården och åt, pratade och hade en riktigt trevlig kväll.

Det var en riktigt bra fest helt enkelt. Bra mat och mycket! Inge brist på dricka och lite whiskyprovning för intresserade grannar och vänner på slutet. Anneli var glad och nöjd med alla presenter. När alla gått hem till sig och natten fallit på satte jag och Mikael oss i soffan för att se på film, eftersom vi var”pigga”. Niklas som satt intill och läste konstaterade dock att i båda somnade med viss regelbundenhet och till sist gav vi upp och gick och lade oss vi också.

Andreas och hans fru Eva, Anneli själv och Maria.

festdeltagare10

Andreas och Evas lilla Thea busar.

lillateajuli10

Mikael testar whisky medan Gunnar funderar på att följa hans exempel.

mikaelochgunnar

Loading