Bad och retur

mikaelallmannabadet10

Trots att vi var något trötta efter den sena kvällen så kom vi upp i hyfsad tid (när ska inte avslöjas här) och vid 12-tiden hade vi plockat ned partytältet, burit över några lånade stolar till Gunnar och Vanja, åkt till scoutlokalen med de lånade borden och käkat frukost. Lunchen bestod av rester plus några stekta korvar och på eftermiddagen drog vi till badet, jag, Niklas, Lena, Mikael, Emil och Rasmus. Markus och Thomas var uppe ännu tidigare än vi var och befann sig på golfbanan sedan flera timmar. (Markus vann i dag efter bra spel).

Det blåste ordentligt nere vid Allmänna badet och vågorna gick halvhöga vilket innebar att det var glest med folk och gott om plats. Men temperaturen i vattnet var fortfarande godkänd och det var skönt att svalka sig en stund. Niklas gjorde Pingvinen vilket innebär att han springer lite lätt vaggande ut på bryggan och sedan dyker i med huvudet först och händerna på ryggen. Smågrabbarna tittade imponerat på. På bilden ovan sitter Mikael och värmer sig efter doppet medan Rasmus har gömt sig under sin handduk.

Sedan har jag lyckats skaffa mig en bula i huvudet då jag och Lena skulle försöka laga en trasig markis på baksidan av huset. Det bar sig inte bättre än att den lossnade och for ned som en råttfälla rakt i skallen på mig. Inte så kul med tanke på att den del jag fick i huvudet var gjord av järn. Efter en del ojande så fixade vi i alla fall markisen som nu fungerar igen. Bulan lär jag nog få ha några dagar.

Efter att alla gäster åkt hem till sitt så gav jag mig ut med Niklas för att övningsköra. Nu har vi lämnat den tråkiga parkeringsplatsen vid Björkebyskolan och istället siktade vi in oss på gatorna på Lunda industriområde som ligger öde på kvällarna. Öde kanske är att ta i. Gunnar hade varnat oss: vi kommer inte att vara ensamma. Och det var vi inte. Tror att jag räknade till fem andra bilar med övningskörningsskyltar på bakluckan som navigerade omkring bland industrier och långtradarsläp.

Vi körde omkring någon timma och övade en del viktiga moment innan jag bad Niklas att köra till Jet så att vi fick tanka bilen. En lyckad övningskörning.

Hemma blev det kvällsmat i form av spaghetti (till mig) och färdigpizzor i ugnen (till de andra tre) för att göra det enkelt. Jag och Anneli tittade på ”Young Victoria” om den brittiska drottningen med just det namnet som regerade ett helt liv mellan 19 och 81 års ålder på 1800-talet medan pojkarna tog sina datorer i besittning. De har som vanligt varit helt underbara med alla sina småkusiner och tagit om hand dem, lekt med dem och varit goda förebilder. Det är lätt att känna sig stolt då.

Slutet av kvällen har jag ägnat åt att svara på epost. Har slarvat över helgen och det var många som ville ha svar. En fotograf skickade in en bild på nattlysande moln från i går, en kille ville ha mig till Örebro för att hålla föredrag, en tjej ville berätta om en ufoobservation (troligen ufoballonger)  och en annan ville ha min synpunkt på en ufofilm på Youtube. Plus en hel del annat.

Loading