Söders Hjärta

sodershjarta100810

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva brev och mejl till folk i Sverige och utomlands. Ibland känns det som ett halvtidsjobb. Samtidigt är det ju trevligt att hålla kontakten med dem som hör av sig men allra bäst är det givetvis att få träffas, något som inte alltid är så lätt med tanke på avstånd och tidsåtgång.

Har också ägnat en del av dagen åt att mejlväxla med en svensk författare som är i begrepp att göra sig av med sitt arkiv. En del har han redan förstört och kastat men jag försöker verkligen att få honom att förstå att han ska lämna åtminstone något kvar som vi kanske kan få ta hand om. Men jag vet inte. Mitt sista mejl har han ännu inte svarat på så det är kanske ändå ingen idé.

Vid 16-tiden drog jag till Söders Hjärta för att träffa det gamla DN.se-gänget. Några hade hunnit gå när bilden ovan blev tagen men där ser ni Astrid, Jenny, Ia, Kalle, Ossi, Daniel, Caroline och Åsa. Vi drack några öl, åt en bit mat och pratade oss igen kvällen innan det var dags att passa pendeln och sista bussen hem. Även om ingen av dem som fick sparken tidigare i år har fått fast jobb så har alla vikariat. TT, TV4, Dagens Industri och en del annat har det blivit.

Hemma igen stannade jag lite för att spana mot himlen som var halvklar och fick se en liten perseidmeteor susa förbi. Pratade med Håkan E som dock befann sig inomhus och inte kunde se annat än sin dator. Men än har han chansen. Det stora stjärnfallsregnet blir ju i morgon kväll kring midnatt eller så och då rekommenderar jag alla som kan att rikta blicken mot stjärnbilden Perseus i ostnordost varifrån rymdstenarna ser ut att komma. Brukar bli några i minuten när den är som bäst. Men, som vanligt när det gäller himlafenomen så finns det inga garantier.

Det blev en trevlig kväll. I morgon är det jobb igen.

Loading