Brasilien samlar in ufoobservationer

Efter att pojkarna klippt sin del av gräsmattan i går tog jag tag i min tredjedel i dag. Men efter bara fem minuter verkar det som om vår 70-talsrelik till gräsklippare av märket Stiga havererat för gott. Stendöd. Får se om jag hinner åka och titta på en ny i morgon.

Har också haft fortsatt mejlutbyte med den författare som jag skrev om i går. Mina mejl har nu gett till resultat att han ska låta dottern titta igenom vilka böcker som hon vill ha och resten, som inte har hans Exlibris i sig, ska han ge bort. Bra så. Inget av det är direkt uforelaterat men ändå inom intressesfären. Diskussionen fortsätter och jag har blivit lovad lite material om ”den ihåliga jorden”.

Har även pratat med Göran Norlén som är den som ska fixa ny server åt UFO-Sverige om att han också ska se vad det kan kosta att ordna en till AFU. Något som är helt nödvändigt med tanke på den informationsmängd vi vill göra tillgänglig.

På jobbet skrev jag en blogg om den stundande perseidskuren – om det nu blir en skur eller bara ett stilla sommarregn. Det är i alla fall värt att gå ut en stund och spana mot ostnordost så kanske man får se en och annan meteor rita sin linje över den mörka himlen.

Lite senare kom nyhetsbyrån AP med nyheten att Brasilien har beordrat sitt flygvapen att dokumentera alla observationer av ufofenomen och sedan göra materialet tillgängligt för allmänheten. Av en officiell order publicerad i en försvarstidskrift (och undertecknad av flygvapen chefen Juniti Saito) framgår det att alla observationer gjorda av såväl militära som civila piloter, samt lufttrafikledare, ska registreras.

Försvarstalesmannen säger också att alla data, både äldre och de som samlas in i framtiden, ska placeras på Flygvapnets centrum för historiska dokument i Rio de Janeiro, skriver brittiska Telegraph. Inte illa. Där kan man tala om ett försvar som öppnar sina ufoarkiv.

Såg förresten att det regnade fiskar i Indien den 20 juli. Förklaringen är den vanliga men ingen vet säkert hur de hamnade där. Läs själva i Times of India. Visst är det troligt att det är vinden som för dem genom luften från vatten till mark men hur det går till har ingen ännu bevittnat.

Loading