Varmt igen

Det började redan i går kväll med att värmen hade kommit tillbaka ordentligt. Och idag när vi satt och åt vår lunch på verandan, med Anneli utflugen på utflykt, så var det ingen av vare sig jag eller pojkarna som ville sitta i solen. Termometern visade 26 grader i skuggan.

Har mest suttit vid datorn annars. Mejlat och fixat ordning på en massa papper i vanlig god tradition. Eftersom jag börjar en timme senare i dag så var det gott om tid att göra lite av varje innan bussen skulle gå.

I mitten av juli skrev 30 europarlamentsledamöter under en uppmaning att alla länder ska släppa sina ufoarkiv och öppna dem för allmänheten. Det var den ET-inriktade italienaren Mario Borghezio som åter gjorde ett försök. Nu är detta inte så anmärkningsvärt eftersom ministrar kan föreslå och kräva lite av varje. Det som är så himla typsikt EU är att när den brittiska tidningen Daily Express bad att få ut namnen på undertecknarna från EU:s kansli så nekades reportern detta. Enda chansen att få veta det var att flyga till Strasbourg och läsa dokumentet själv fick han veta.

Det verkar inte som att EU har hört talas om skanning eller förstått att man är till för sina medborgare och inte bara för sig självt för den delen. Men EU är ett i grunden slutet system som inte gillar insyn. Mycket av det arbete som utförs inom EU kan vi som betalar för att få vara med och för våra representanters löner aldrig insyn i.

På jobbet såg kvällen ut att bli hur lugn som helst men efter tag satt jag där och skrev i timmar för brinnande livet. Knivskärningar, två stycken, bränder över hela världen (gjorde en sammanställning som jag är hyfsat nöjd med), skrev om Murdochs läsplattetidning,  om Fifaanställda som anklagas för att ha sålt personuppgifter, en dödsskjutning i USA, ett amerikanskt drönaranfall i Pakistan, Midnattsloppet på Söder, lerkatastrofen i Kina och så refererade jag Barcelonas match mot Sevilla för Sporten (Zlatan gjorde mål). Tio artiklar. Får väl räcka för en lördagskväll.

Stack i alla fall iväg med Staffan till Rosa (Mar)drömmar på andra sidan bron och åt en god köttbit med b-sås. Det var fullt med folk och vi satt ute och njöt av vädret.

Loading