Märklig isplöjare

ufologsheet1964

Såg att hade missat att fira min lilla bloggs femårsjubileum i början av augusti. Får väl satsa på tioårsfirandet istället.

I dag har jag suttit och skrivit en massa brev och mejl till folk. Bland annat tackat Olov Kerttu som 21 år (!) efter sin observation skickade mig en teckning av det han och hans pappa såg och filmade över Hedenäset i juli 1989. Inte illa!

Har också haft ett trevligt samtal med UFO-Sveriges fältundersökare Anders Berglund som lovat att titta närmare på ett märkligt fall från 1976 då ett gift par kom körande längs väg 70 mot Rättvik då de fick se ett svart föremål som for fram genom den isbelagda Siljan så att det bildades en lång råk efter det. Ytterligare en person såg det samma hända från en annan plats.

Händelsen inträffade den 30 april 1976 och är ett oerhört märkligt fall. Jan Sundberg skrev om det i UFO-Information nummer 4 det året och när jag nu läser om artikeln så blir jag inte klokare på vad det kan ha varit som paret såg. Nu tror varken jag eller Anders att vi kan få fram så mycket nytt men hans kontakter med en del äldre brandmän, som kallades till platsen, kanske kan ge något. Vi får se.

Den gamla gräsklipparen gjorde sin sista färd i dag. Jag och Niklas tog den på en övningskörningstur till metallåtervinningen. Må den vila i frid.

Fick ett mejl med en länk till raëlianernas hemsida där vår vän motorjournalisten Claude Vorilhon, sedan 2003 ”Ers Helighet” och numera Maitreya Raël (vad säger Benjamin Creme?, undrar jag oroligt) den 16 augusti påstår sig ha fått en vision om att en våg av ufoobservationer snart kommer att rapporteras i Kina. Ett av bevisen är rapporten från Hangzhouflygplatsen (det ufosom visade sig vara ett privatflygplan)!

Den gode sektledaren säger nu bland annat att Kina är det land i världen som ligger närmast den vision som utomjordingarna har om jorden och han hyllar den kinesiska regimen. I själva verket försöker han bara smickra sig in för att förmå detta jätteland att upplåta en liten plätt till den ambassad som ska byggas för att ta emot ET när de kommer. Men som inget land (inklusive Sverige) hittills, trots år av försök, har velat hjälpa sekten att bygga.

Intressant i alla fall att han tagit titeln Maitreya som nu ser ut att bli omstridd. Jag har svårt att tro att Benjamin Creme och hans anhängare kommer att låta Vorilhon komma undan med det.

Snart ska jag berätta om bilden ovan. Jo, den kommer från en ufogrupp på Isle of Wight som vi har fått en hel del papper och rapporter efter, tack vare John Hanson och en del andra. Det roliga med bilden är listan på alla de ufogrupper som stod på deras sändlista. Läs förkortningarna och njut!

När jag hittade det här dokumentet kom jag att tänka på att jag borde ringa Steve Gerrard i S.U.F.O.G., altså en ufogrupp i Southampton som numera även den har stängt butiken. Steve håller på att leta efter material till oss och vi hade ett långt och trevligt samtal i kväll. När jag frågade om en annan före detta gruppmedlem, Ernie Sears, och vad som hände med hans material då han gick bort för ett år sedan fick jag höra en av många liknande historier om försvunnet material från Steve.

Det visade sig att Ernie blivit sur på Steve när Steve bestämde sig för att lägga ned gruppen. ”Eftersom ingen annan ville göra något så fanns det inget annat att göra”, säger Steve. Men Ernie blev förbannad och talade efter den dagen aldrig mer med Steve. När han dog såg han också till så att Steve inte fick gå på begravningen och att inget av hans ufomaterial skulle hamna i Steves händer.

”Efter vad jag har hört så kom den någon och erbjöd en summa pengar för alla böcker, bilder och annat och körde därifrån med det sedan”, berättar han Vem det var eller var sakerna hamnade sedan visste han inte.

Såg på ”Snabba Cash” med Niklas och Markus i kväll. Anneli tyckte den var otäck och gick och gjorde något annat.

Ante Jonsson slog en signal och undrade hur jag hade det. Bara visade det sig när jag frågade tillbaka. Och så konstaterade vi båda att ingen av oss hade en aning om vad Sunde Hjorth håller på med numera!

Loading