Klippare och skolbesök

markusvidskolan2010

Fick faktiskt upp båda pojkarna i förmiddags (tidigt i morse enligt deras tideräkning) strax efter 10 så att vi kunde ta Kian med Niklas vid ratten och övningsköra oss till Kungsängen och Upplands-Brogymnasiet. Målet var att hämta Markus SL-kort, som han får av skolan, och spana in vilken buss (558) som han ska åka från pendeltågsstationen till skolan. En lyckad rekognosering som slutade på Bauhaus där vi spanade in gräsklippare.

Fast det var först på väg ut från Bauhaus som vi såg den klippare som vi ville ha – en Partner PP51-450SM. Billig och inte helt olika vår gamla och nästan 500 spänn billigare än den ni kan se på länken. Nu väntade vi med affär tills Anneli kom hem men sent i eftermiddags så körde jag första vändan med vår nya klippare. Gick hur bra som helst.

När jag ändå var ute med grabbarna så stannade vi till på Max och åt hamburgare till lunch innan vi drog hem för att byta till Toyotan och sedan vidare till Söder för att träffa Andrea som hade sju kassar böcker att skänka. På vägen ned från henne mötte vi en kvinna i hissen som tittade på våra överfulla kassar och bekymrad konstaterade att hennes son hade såååå många böcker. Jag försökte förklara för henne att böcker är något bra och det ska hon snarare vara glad över.

När Anneli kom hem så drog Markus till sin golfträning och när han väl kom hem, sent om sider, fick han äta kall grillmat vilket inte var så kul.

Ufologiskt har jag jobbat några timmar med att sortera material från John Hanson som jag och Håkan hämtade hem från England i maj. Det blev två pärmar med bakgrundsmaterial till hans böcker men då återstår ännu minst lika mycket till som ska sorteras. Fick också brev från Mikael Westersund i Jakobstad som skickade lite mera material med anknytning till UFO-Jakobstad, en finsk ufogrupp som faktiskt var ansluten som lokalorganisation till UFO-Sverige en gång i tiden.

Fick dessutom brev från Olof Kerttu som 1989 filmade ett ufo över Hedenäset nära den finska gränsen. Olof och jag har hållit kontakten sedan dess och nu skickade han mig en bild av en målning han gjort av det föremål som han och pappan såg. Tjusigt!

Pratade också med vännen Bertil som suttit på AFU och läst uforapporter hela natten. Bertil är nog den som har bäst koll på det moderna svenska rapportmaterialet snart! Han berättade också att han kommer att se till så att UFO-Sverige/AFU kan införskaffa en server som gör det möjligt för oss att lägga ut stora delar av vårt material. Inte minst ljudfiler och rapporter. Vi är oerhört tacksamma för den hjälpen som gör att vi nu kan ta ett stort kliv framåt.

I eftermiddags ringde jag upp en dokumentärfilmare som kontaktat mig. Hon och hennes kollega vill göra en dokumentärfilm om ufologer och det låter ju intressant. Vi ska prata mera i morgon. Det är ju långt ifrån första gången som filmare har kontaktat UFO-Sverige med liknande planer. Men det här tror jag nog kan bli något. Vi får se efter samtalet i morgon.

Konstaterar att även Time Magazine tar upp ufot som stängde en flygplats i Kina i somras och förklaringen att det rörde sig om ett privatplan som flög utan tillstånd. Intressant och en trolig förklaring.

Avslutade kvällen med att prata med Stefan Svensson i Mariestad eftersom Anneli ska dit i helgen och då kan plocka upp en sak till min kamera som Stefan har. Och så blev det lite mejlsorterande framåt ettsnåret.

Loading