Till Mariestad

matchladdning10

Stackars Markus är hemma igen efter en dag i skolan efter senaste däckningen. Förkylningen som vi trodde hade gått över slog till i morse. Själv ska jag packa mig iväg till Mariestad om en liten stund men kommer att stanna till på Ica-butiken i Finnerödja på vägen för att lämna en skanner till Karl-Arne som ska börja skanna lite klipp igen. Alltså samma visa som förra hösten.

Karl-Arne är en av många som frivilligt jobbar inom UFO-Sverige. Nu ska han fortsätta skanna in äldre ufoartiklar från en brittisk samling som vi har fått låna. Mycket värdefullt för oss att få det jobbet gjort.

Nu får jag se hur det går med bloggandet i helgen. Inte säkert att jag springer på någon dator med internet i morgon då vi ska spela fotboll på Torsö och äta kräftor i en stuga där.

/…/

Framme i Mariestad efter avlämning av skanner och mycket telefonprat på vägen ned. Satt i nittio minuter och pratade med Gunno Gunnvall och hans efterträdare för att få fram data från ett ufofall över Örebrotrakten. Det blev kanske ingen lösning på det tyvärr eftersom föremålet höll sig på lite för låg höjd. Men jag har några idéer till som måste kollas först.

I Mariestad har jag hjälpt mamma att rösta och eftersom hon inte orkar följa med så stannade jag till vid Stadshuset först och hämtade nödvändiga blanketter. Sedan fick mamma skriva på liksom två grannar som bevittnade hennes namnteckning. Var också inne på banken och fixade en fullmakt så att jag kan hjälpa henne med hennes bankärenden.

I kväll blev det fotboll med Per-Åke och Olle hemma hos Per-Åke – ni kan se de glada pojkarna här ovan. Alltså EM-kvalmatchen Sverige–Ungern. Plus en pizza. Ett två folköl av brittisk modell eftersom jag skulle köra till mamma efteråt. Kul spel av Sverige som gav 2–0 och kul att sitta och prata lite skit med två gamla kompisar. Dessutom grävde Per-Åke fram lite rymdfrimärken ur en gömma som jag fick till min samling.

Mariestad är på fötter i helgen då det är Speedartdesign vilket betyder massor av evenemang. Vännen Stefan som engagerat sig hårt i evenemanget kommer att ha fullt upp och lär inte hinna vara med så mycket när vi drar igång på Torsö i morgon. Å andra sidan händer det inte så mycket i Mariestad så det är tacksamt att fixa grejor. Något som bevisades inte minst härom dagen då fängelset, som nu lagts ned, öppnade sina dörrar för allmänheten. Det var så knökfullt att många fick vända och gå hem. En timmas kö lär det ha varit.

När jag parkerat bilen på gården hemma hos mamma strax före midnatt (och med Håkan E i telefonluren) så ställde jag mig en stund på bakgården för att njuta av den syn som jag tillbringat så många hundra timmar under när jag växte upp – stjärnhimlen. För trots att vi är mitt inne i stan kunde jag se Vintergatan och mängder av stjärnor och det var lätt att minnas den hissnande och härliga känsla som jag som ung tonåringen kunde känna när jag stod här med mitt teleskop och spanade.

I morgon ordnar Mariestads Astronomiska Klubb ett evenemang ute vid observatoriet och det är synd att det ska kollidera med vår träff på Torsö. För vädret ser ut att bli bra och det kommer att gå att göra bra observationer därifrån. Där det är ännu mycket mörkare. Träffade Rune Fogelquist en stund nu på eftermiddagen. Rune är grundaren av MAK och eldsjälen över alla andra. Han kommer att hålla föredrag i morgon sedan den tilltänkte föredragshållare gått och blivit sjuk.

Men nu ska jag sova. Har suttit och hållit mamma i handen en stund och pratat och nu är det dags att hoppa i säng.

Loading