Boris fyller 76

mg1010mtrl

Först i dag hade jag tid att ta en bild av Mikhail Gershteins senaste donation av ryska ufoböcker till AFU. Som så ofta tidigare ingick det också ett antal mycket svåråtkomliga samizdatböcker, alltså böcker utgivna underjordiskt med maskinskriven text som har kopierats genom ett antal kalkerblad och med bilder, inte sällan rätt risiga sådana, inklistrade på olika ställen. Den här gången fanns bland annat ett exemplar av George Adamskis ”Ombord på rymdskepp” med.

Mikhails donationer har gjort att AFU i dag har ett mycket stort urval med rysk ufolitteratur, en stor tidskriftssamling och en hel del urklippta artiklar från ryska tidningar.

För övrigt var jag uppe redan 06.00 tillsammans med Anneli och Markus för att kunna vara med på ett elevsamtal som Markus skulle ha med sin golflärare i Komethallen klockan 06.30. Det var ett bra och konstruktivt samtal där Markus fick många positiva besked och vi fick chansen att berätta hur vi ser på hans golfsatsning. Annars var morgonen inte den bästa för våra barn. Markus hamnade i sängen hemma efter mötet på grund av ont i huvud och kropp och Niklas försov sig till skolan så att jag fick ilköra honom till första lektionen.

Annars är det grattis till Boris Jungkvist i dag då han fyller 76 år. Den gamle ufoförfattaren har i dag en del problem med hälsan men det var roligt att prata med honom en stund när jag ringde och grattade vid 10-snåret.

I New York blev invånarna ordentligt förvånande i går och på internet började man genast spekulera om utomjordiska besökare när ett stort antal vita föremål seglade fram över staden. Ballonger såg det ut som men ingen visste var de kom i från. Till slut avslöjades det hela: Det var ett fyrtiotal lysande vita ballonger som stack iväg från en lärares förlovningsfest. Det som är så himla underligt och tråkigt är att människor snabbt börjar spekulera i att det skulle vara utomjordingar på besök utan att först göra det minsta försök att undersöka vad för naturlig förklaring som skulle kunna ligga bakom händelsen.

Nå, själv har jag ägnat större delen av dagen åt att skriva en 2.000 ord lång krönika till den brittiska tidskriften UFO Matrix nummer 3. Den var tvungen att vara klar innan oktober månads utgång så det gick ju bra och då blir Philip Mantle, som är redaktör nöjd.

Efter det att texten och fyra bilder var mejlade till Philip tog jag en paus vilket innebar att jag plockade upp två av de återstående 6–8 skärmarna med Bill Caulfields ufoutställning för att skanna av bilderna som sitter där innan det hela hamnar på AFU. Men trots hjälp av Niklas var det omöjligt. Skärmarna var helt enkelt för stora.

Istället har jag fotograferat av varje bild på två av skärmarna men många återstår. De ska ju beskäras och behandlas och döpas till något sökbart så det är inte gjort i en handvändning. Men skönt att få det gjort.

Hjälpte Anneli med kvällsmaten som blev stekt falukorv och en ny sorts pasta. Gott. Sedan ringde en bror till en ufokompis på nätet och sa att han nu var i Stockholmsregionen. Med sig hade han några kassar seriealbum som jag skulle få. Vi bestämde träff på Statoil vid McDonald’s på Nynäshamnsvägen dit vi båda hade ungefär 30 minuters körning och vid 20.30 strålade vi samman på McD:s parkering. Det mesta som fanns i kassarna hade jag förut, två häften inte alls och ett antal var nya upplagor för mig. Så det var helt okej tycker jag.

Hemma satt Markus och tittade på Simpsonsfilmen på dvd. Egentligen gick den på sexan men för att slippa reklamavbrotten hade Markus hämtat upp vårt eget exemplar. Efter en stund gick Markus och jag blev sittande ensam kvar och titta medan jag sorterade seriealbumen.

Nu har alla mejl besvarats och jag tänker ta en tidig kväll för att orka jobba med en större engelsk text i morgon förmiddag. Sedan väntar jobbet.

Loading