UFO-Nyt läggs ned

Utanför fönstret är det ordentligt höstkulet, molnigt och trist. Har tröstat mig med en svampomelett gjord på de svampar jag fick av Mia på jobbet i går som tack för att hon fick låna min kompass under årets älgjakt precis som förra året. Gott blev det, nu är det bara att hoppas att jag överlever också.

Har ägnat en god stund åt att jobba med mitt spökraketkapitel till den amerikanska ufoboken men också pratat med en man från Sysslebäck som ringde. Han hade läst ett par av mina böcker och ville nu berätta om sina teorier om hur pyramiderna i Egypten byggdes. Nu kom vi aldrig så långt som till hans exakta teori eftersom mannen visade sig trevligt och intressant på flera sätt. Men han skulle i alla fall posta lite material till mig så att jag får läsa.

När jag öppnade mejlen så hade jag nåtts av ett trist besked från den danska ufoorganisationen SUFOI som nu har beslutat att lägga ned sin tidskrift UFO-Nyt. Nummer 4 i år blir det allra sista numret. Därmed blev världens näst äldsta ufotidskrift (bara föregången av Flying Saucer Review) 52 år. Det första numret kom i november 1958.

Det är givetvis en förlust att ännu en ufotidskrift försvinner. Enligt SUFOI:s ordförande Kim Möller Hansen har 20 tidskrifter försvunnit bara under 2008-2009 och kvar i världen ska det finnas mindre än 50. UFO-Aktuellt är en av dem och jag hoppas och tror att vi ska kunna fortsätta komma ut i många år till. Nummer 3 håller precis på att skickas till tryckeriet.

På jobbet hann jag knappt äta eftersom jag skulle direktreferera den stupade svenske soldatens ankomst till Ärna flygplats utanför Uppsala. Staffan var på plats men jag kunde följa det hela på teve och skriva vad jag såg. Sedan höll vi telefonkontakt när något var tvunget att redas ut. Till slut kunde jag hasta iväg till Lilla Asien strax före 21 och äta biff med lök samtidigt som jag pratade mig igenom måltiden med Bengt Larsson utanför Piteå som fyller år i dag. Alltså ännu en före detta Kurirenkamrat.

Sent på kvällen blev det också en blogg om nya siffror som kan visa att de som pekar ut domedagens ankomst till den 21 december 2012 kan få ställa om sina kalendrar. Snart är det dags för fem dagars ledighet.

Loading