Böckernas hus

larsangshed101030

Stack till Böckernas hus i Tidan direkt efter frukost för att träffa Lars Angshed (bilden), som äger antikvariatet, och för att sälja tolv kassar böcker. Vandrade givetvis också omkring en stund och köpte lite smått som verkade intressant. Här är det aldrig tomt på kunder. Tror att det var sju-åtta stycken förutom mig själv som strosade runt och de flesta handlade också. Men Lars måste ändå tänka på utgifterna och håller som bäst på att försöka tömma en andra lokal som han har tvärs över gatan i den gamla Posten.

Klockan 12 kom Mikael och Lena med kusinerna till Raili och så åt vi kycklingmiddag tillsammans hela släkten. Traditionsenligt har vi också hunnit spela kort där jag krossade alla i Chicago innan jag och Niklas åkte in till mamma. Min uppgift var att tömma hennes frysskåp i källaren och frosta av det medan Niklas chattade med kompisar. Tillsammans åkte vi till Oxen och handlade åt både farmor och mormor plus godis som Markus ringt och beställt.

Lite ufologiskt har det också blivit. Har väl suttit i två timmar och korrekturläst indexet till Håkan Blomqvists bok om UFO-Sveriges historia. Det blev ju en del textomflyttningar när vi ökade på med extra bilder till den andra upplagan. Nu blir det en tredje med korrekt index också. Men det tar nog mer än en timme till att göra klart kollen.

På kvällen ringde Leif Lissjanis och berättade om en kvinna som ringt honom och som hade hittat en massa slemartade geléklumpar på ett fält. Jag ringde upp henne vilket gjorde henne glad eftersom hon ringt en massa myndigheter som inte visat något större intresse. Eftersom den där typen av fynd är kända sedan länge och till och med har ett namn, pwdre ser, som bad jag henne posta en burk som vi kunde få analyserad. Vi får väl se vad det kan ge.

Kvällen hos svärmor tillbringade vi bland annat med filmen ”Blast from the past” som är en trevlig rulle för hela familjen. Drack en riktigt mörk stout, ”Yeti” och åt ostbågar innan jag läste ytterligare en sväng korrektur. Satte mig nere i storarummet där Niklas spelade piano. Han är riktigt duktig och skulle kunna bli bra om han tränade lite mera. Men det räcker bra med att lyssna på honom som det är nu.

När klockan passerat midnatt visade det sig att SVT1 visade ”The Event”, en serie med utomjordingar och ett lätt Arkiv X-artat tema som visade sig riktigt bra. Och efter det första avsnittet så följde det ett till! Och ett till… Där satte vi stopp och gick och knoppade.

Niklas bygger skateboardramp i papp till kusinerna Rasmus och Emil.

kusinerna101030

Loading