Tillbaka hem

I förmiddags åkte hela familjen till Myran i Mariestad och hälsade på Ingemar. Vet inte om han kände igen oss men han verkade må bra rent fysiskt i alla fall. Vi satt och pratade en timme och som det blir med dementa så pratade han mest om sitt och vi om vårt. Många av hans minnen kretsade kring traktorer och maskiner av olika slag vilket inte är så konstigt med tanke på att han har varit jordbrukare hela sitt liv.

Efter lunch hos mormor så sa vi tack för helgen och åkte in till mamma en stund. Anneli passade på att dammsuga lite. Städningen som hemtjänsten svarar för är väl inte den allra bästa. Hemma hos mamma så ringde mobilen och det var en författare som undrade om jag kände till ett visst hemligt sällskap som hon ville ha med i en ny romanserie som hon jobbade på. Men jag var tvungen att erkänna att det gjorde jag inte. Sekter är ju trots allt mera min inriktning.

När jag skrivit lite blogg och allt var städat och klart var det bara att börja att tänka på att ta oss hem. Nu med Niklas vid ratten. Det var ett tag sedan vi gjorde en övningskörning längs en lite längre sträcka så vi lyckades övertyga en lätt motsträvig Niklas att upp till Laxå vore bra i alla fall. Så blev det och allt gick hur bra som helst.

Det korta depåstoppet på OK i Laxå gav en del av biens passagerare möjlighet att handla lite godis med hänvisning till att det var lov och eftersom jag kände mig på gott humör så bråkade jag inte över den saken. Från Laxå och upp var det jag som körde i vanlig ordning. Passade på att ringa några samtal, bland annat till Bevan Berthelsen, medan övriga familjen somnade in i sina säten.

I Västerås var det dags för ännu ett stopp. Nu på Håkan E:s jobb för att lämna korrekturet till Håkan B:s bok och hämta lite annat från Håkan. Bland annat ett antal lådor med UFO-Aktuellt som ska till AFU. Medan jag pratade med Håkan lekte pojkarna med hunden Viggo som visade sig vara en snäll och väluppfostrad historia.

Alltid skönt att komma hem igen även om det innebar ett ton mejl att besvara och en massa påsar med material att gå igenom inför resan till AFU i morgon.

Loading